Su fiyatlarına 10 kuruşluk güncelleme yapıldı

Su fiyatlarına 10 kuruşluk güncelleme yapıldı
Su fiyatlarını her ay güncelleyen Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, ağustos ayını da boş geçmedi ve su fiyatları yine zamlandı. Yılbaşından buyana ton başına 35 kuruşluk güncelleme yapıldı. İşte yeni tarifeler…

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü her ay enflasyon oranları çerçevesinde su fiyatlarını güncellemeye(!) devam ediyor. KOSKİ Genel Müdürlüğü, ağustos ayı su fiyatlarını da belirledi. Buna göre suya 10 kuruşluk yeni zam geldi. Konya merkezde mesken abonelerinin yeni su fiyatı 3 lira 85 kuruş oldu. KDV ve diğer girdilerle birlikte 1 ton su tüketiciye yaklaşık 4 lira 60 kuruştan ulaşacak.

YILBAŞINDAN BUYANA 35 KURUŞ ZAM

Su fiyatları güncellene güncellene önlenemez bir noktaya sürüklenirken Konya’da yılbaşından bu yana suyun metreküp fiyatına gelen zam miktarı da 35 kuruşu buldu. Normalde ortalama 3 kuruş olarak yansıtılan zamlar önceki iki ayda 6 kuruş olmuştu. Bu ay ise rekor bir zam geldi ve suyun metreküpüne 10 kuruşluk zam yansıtıldı. Yılbaşında ortalama 10 ton suya 41 TL civarında ödeme yapan 4 kişilik bir aile artık 46-47 lira ödeyecek.

İŞ YERİ VE İNŞAATLARA BÜYÜK ZAM

İş yeri aboneleri için su+atık su bedeli 23 kuruşluk zam sonrası 8 lira 74 kuruşa yükselirken, inşaat aboneleri 18 kuruşluk zam sonrasında suyun tonunu 6 lira 99 kuruştan tüketebilecek. Hayır kurumu, dernek ve vakıf aboneleri ile şehit aileleri ve gaziler için ise suyun ton fiyatı da bu ay 2 kuruş zam gördü ve 0,96 kuruş olarak belirlendi. Engelli ve 2022 sayılı kanun kapsamına giren 65 yaş ve üzeri şahısların mesken abonelikleri ise 1 lira 93 kuruştan ücretlendirilecek.

İŞTE GÜNCELLENMİŞ SU FİYATLARI (AĞUSTOS 2018)

 

MESKEN ABONELERİ

3.85

İŞ YERİ ABONELERİ

8.74

İNŞAAT ABONELERİ

6.99

ÇEVRE SULAMA ABONELERİ

2.32

RESMİ DAİRE ABONELERİ

5.78

HAYIR KURUMU, DERNEK VE VAKIF ABONELERİ

0.96

KAMU YARARINA FAALİYET GÖSTEREN ABONELER

3.85

ELEKTRONİK KARTLI SAYAÇ TAKILI İLK,ORTA,LİSE VE DENGİ OKUL ABONELERİ

3.85

ENGELLİ VE 2022 SAYILI KANUN KAPSAMINA GİREN 65 YAŞ ÜZERİ ŞAHISLARIN KULLANDIĞI MESKEN ABONELERİ

1.93

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum