SÜ gençliğinden İsrail'e tepki

SÜ gençliğinden İsrail'e tepki
Amerika’nın Suriye’deki cami katliamı ve İsrail’in Kudüs’teki ezan yasağı Selçuk Üniversitesi’nde telin edildi.

Amerika’nın Suriye’deki cami katliamı ve İsrail’in Kudüs’teki ezan yasağı Selçuk Üniversitesi’nde telin edildi.

Selçuk Üniversitesi’nde faaliyet gösteren gençlik teşkilatlarının bir araya geldiği Selçuk Üniversitesi Duyarlı Gençler Topluluğu Amerika’nın Suriye’deki cami katliamına ve İsrail’in Kudüs’teki ezan yasağına tepki gösterdi. Selçuk Üniversitesi kampüsünde bulunan Gökkuşağı AVM önünde yapılan basın açıklamasına Filistinli misafir bir öğrencinin okuduğu ezanla başlandı.

Basın açıklamasında konuşan hukuk öğrencisi Abdulkadir Topal, “Suriye halkının onurlu direnişi büyük zorluklara, imkansızlıklara karşın kararlı ve istikrarlı bir biçimde 7. Yılına girdi. Direniş karşısında çaresiz kalan zalim ve despot güçler Müslüman halkın üzerine bomba yağdırmak için şeytanlık yarışına girmiş durumdalar” dedi.

Emperyalist güçlerin katliamlarını inkar etmeden kabullendiklerini söyleyen Topal, “Camileri bombalayan, sivil halkı katleden terörist Amerikan güçleri de Suriye halkının onurlu direnişi karşısında çaresiz kalacak inşallah” dedi.

Filistin Bir Sınav Kağıdı

Topal sözlerine şöyle devam etti: “Bir başka meselemiz ise Filistin. Cahit Zarifoğlu'nun deyimiyle ‘Filistin bir sınav kağıdı her mümin kulun önünde’. Siyonist rejim, kendisini işgalci olarak bulunduğu toprakların asıl sahibi zannederek yeni bir zorbalığa daha imza atmıştır. Belirli saatleri kapsayan ezan yasağını, bütün ezanları kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefliyorlar. Nihai hedefleri ise Müslümanları Kudüs’ten tamamen çıkarmak.”

Son olarak İsrail’in Müslümanların sessizliğine güvenerek bu kadar cesur olduğunu söyleyerek vicdan sahibi Müslümanlara seslenen Topal Müslümanları Kudüs davasında birlik olmaya çağırdı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.