Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Şu hale bakınız, hele

Şu hale bakınız, hele

Ülkemiz bu günlerde yine kendi iç meseleleri ile dünya devletlerine, basınına, insanına hesap veriyor ya da verdiriliyor. Bazı iç ahmaklar yine ülkeyi küçük düşürmenin gayreti ile kendi ülkesini dış ortak veya yandaşlarına şikâyet ediyor. Kendi ayağına kurşun sıkıyor.

Neymiş efendim, 16 yaşında bir adam (kimine göre çocuk, kimine göre delikanlı) MAE’ninCumhurbaşkanı’na hakaret ettiği için okuldan alınıp yargılanmak üzere götürülmüş. Benim üzerinde duracağım konu, geleceğimiz olangenç 16 yaşındaki biri ile uğraşmak, onu küçük düşürmek, ya da yanlışını yüzüne vurmak değildir.

Bu yaşta bir delikanlının gafletini apar topar bir operasyonla alınmasını da desteklemek değildir. Hatta böyle yapmakla bir gencin geleceğini karartmak, hedef tahtası yapmak, azaba sürüklemek değildir.

Şunu da iyi bilmek gerekir ki, konumu ve yaşı ne olursa olsun, hiçbir kimsenin bir diğerine hakaret, küfür, aşağılamaya, ayrıştırmaya, ötekileştirmeye hakkı yoktur. Benim meselem genç MAE ve onun gibileri bu hale getirinceye, zıvanadan çıkarıncaya kadar kışkırtan insan müsveddelerini uyarmaya yöneliktir.Bu kesimler kin ve nefretlerinin dozlarını toplumsal aksiyon projeleri ile o kadar yükseltiyorlar ki, fütursuz algı yanıltmaları ile kötü duygu tohumlarını toplum üzerine atıyorlar.

Öyle ki toplumun değişik kesiminden bazıları bu algıyı dozu yüksek duygu boyutuna taşıyabiliyorlar. İnanın ben dahi bu tür algı sapıntılarıyla çok karşılaştım. Toleransım olmasa bu tür insanlardan küfür veya çatışma yaşamanız mümkün.

İşin garip tarafı bu algı ve duygu sapıntılarını yükseltenler utanmadan halkın karşısına çıkıp yavuz hırsız misali ev sahibini suçlayıcı ajitasyonlarda yapabiliyorsunuz.

Tüm bu kesimler, toplumsal gerginliğin, MAE’lerinasıl suçlusu sizsiniz. Onlar genç, adı üzerinde delikanlı, heyecanlı. MAE’nin tepkisi bir zamanlar ululaştırdığınız ve kutsadığınız devlet-makam otoritesinde siz oturmadığınız için sırf siyasi hırslarınıza alet ettiğiniz bu makamlaraulu orta sövmelerinizin yansımalarıdır değil mi?

Daha birkaç gün önce Başbakanımız Davutoğlu’nun küçük kızının okul notlarını o gazete denen çirkef sayfalarınızda boy boy yayınlayanlar, onun da genç bir kız olduğunu, onu incitebileceğinizi, başbakan evladı da olsa bir insan, ana kuzusu olduğunu düşünmediniz mi? Zaten sizler hep ikiyüzlüsünüz. Bizim için 16 yaşındaki MAE’ler ve 14 yaşındaki HB Davutoğlu da birdir.

Küçük Davutoğlu kimseye hakaret etmiş midir ki, babasından bir Başbakan’dan intikam almak için küçük bir kızı, siyasi hırs ve çıkarlarınıza alet ediyorsunuz, utanmadan. Batsın sizin siyaset anlayışınız. Aslında sizden olsun olmasın tüm toplumu hedef alıyorsunuz, milleti iyice ayrıştırıyorsunuz, beyler. 

Lütfen bunu bir daha yapmayınız, bunlara hakkınız yok, yok ama hiç yok. Bu tür provokatif hareketlere devam ederseniz bir gün sizin de bağrınıza ateş düşebilir, Allah korusun.

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR