'Şu vaziyette olsun yine giderim, yine görev yaparım'

'Şu vaziyette olsun yine giderim, yine görev yaparım'
Şırnak'ta, 1994'de vatani görevini yaparken terör örgütü PKK'nın döşediği mayına basarak bacağını kaybeden gazi Mustafa Ak, yaşadığı zorluklara rağmen yine görev verilse gitmekten çekinmeyeceğini belirtti

SAMSUN (AA) - Vatani görevini yaparken terör örgütü PKK'nın döşediği mayına basarak ayağını kaybeden ve yaklaşık 6 aylık tedavinin ardından hayata yeniden başlayan gazi Mustafa Ak (45), o dönem yaşadıklarını unutamıyor.

Şırnak'ta 1994'de gece saatlerinde birliğiyle görevden döndükleri sırada terör örgütü PKK'nın araziye döşediği mayına basarak sol bacağını diz altından kaybeden Ak'a, Gülhane Askeri Tıp Akademisinde yaklaşık 6 ay süren tedavisinin ardından protez bacak takıldı.

Memleketine dönen ve bir yıl sonra dünya evine giren Ak, Ankara'da Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki bir fabrikada çalışmaya başladı. İki çocuk sahibi olan Ak, 15 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı.

Spora 2001'de başlayan, 2005'de ise atıcılık branşında ilk defa milli formayı giyen Ak, 2009'da Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya sahibi oldu.

"Vatan için ayağımızı verdik, bununla gurur duyuyorum"
Vatan için ayağını kaybettiğini, bununla gurur duyduğunu vurgulayan Ak, şöyle konuştu:

"Benim nasibim böyleymiş. Yaşadığım yerde de olsa ayağımı kaybedecektim ama ne mutlu bana ki ayağımı vatan görevini yaparken, benim bir kusurum olmadan kaybettim. Vatan uğrunda ayağımı verdim. Gurur duyuyorum. Bu benin nişanım. Ben bunu gururla taşıyorum. Hiçbir pişmanlık duymadım. Hiçbir zaman 'askere keşke gitmeseydim' demedim. Yine olsa giderim. Şu vaziyette olsun yine giderim, yine görev yaparım. Bütün arkadaşlarım aynı şeyi düşünüyordur."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.