Sualtı Ragbisinde Avrupa Şampiyonası Heyecanı

Sualtı Ragbisinde Avrupa Şampiyonası Heyecanı
- Türkiye Kadın ve Erkek Sualtı Ragbisi Milli Takımları, Finlandiya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek - Milli Takımlar Antrenörü Laleli:"Finali hedefliyoruz, özellikle erkeklerde ilk maçta Almanlara karşı geçen sene gençlerin yaptığı


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Finlandiya'da düzenlenecek 10. Sualtı Ragbisi Avrupa Şampiyonası'nda hem kadınlarda hem de erkeklerde mücadele edecek Türkiye'nin milli takım antrenörü Tarkan Laleli, finali hedeflediklerini, özellikle erkeklerde Almanya karşısında alacakları bir galibiyetle her şeyin kendileri için daha kolay olacağını bildirdi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yarın açılış seremonisiyle başlayacak 10. Sualtı Ragbisi Avrupa Şampiyonası'nda kadınlarda 8, erkeklerde ise 7 ülke mücadele edecek. Avusturya'nın sadece kadın milli takımının yer alacağı organizasyonda Türkiye'nin yanı sıra Danimarka, Finlandiya, Almanya, Norveç, İspanya ve İsveç'in kadın ve erkek milli takımları şampiyonluk için sahne alacak.

Final mücadelesi 1 Temmuz Cumartesi günü yapılacak organizasyonda Kadın Milli Takımı, Norveç, Danimarka ve Finlandiya ile A Grubu'nda, Erkek Milli Takımı ise Almanya, Finlandiya ve İsveç ile C Grubu'nda mücadele edecek. Kadın milliler, ilk maçında 27 Haziran Salı günü Norveç'le, erkekler ise aynı gün Almanya ile karşılaşacak.


- Laleli: "Hedef final"


Sualtı Ragbisi Milli Takımlar Antrenörü Tarkan Laleli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona öncesinde çok yorulduklarını ancak Finlandiya'daki organizasyonda bunun karşılığını alacaklarına inandığını kaydetti.

Özellikle Kadın Milli Takımı'nın uzun yıllardan sonra şampiyonada mücadele etme hakkı kazandığını belirten Laleli, "Eksiklerimiz mutlaka var, dört dörtlük değiliz ancak kimsede olmayan çok önemli bir özelliğimiz var. Biz Türk'üz, damarlarımızdaki akan kan bizim en büyük silahımız. Bunu kullanabilirsek, hem kadınlarda hem de erkeklerde çok ekstrem başarılara imza atabiliriz." diye konuştu.

Laleli, erkeklerde grupta ilk maçı kaybetseler bile şampiyon olma şanslarının bulunduğunu belirterek, "Finali hedefliyoruz, özellikle erkeklerde ilk maçta Almanlara karşı geçen sene gençlerin yaptığı gibi bir sürpriz yapabilirsek, bizim için her şey daha kolay olacak." ifadesini kullandı.


- Kaptanların görüşleri


Kadın Milli Takımı'nın kaptanı Didem Özdem, uzun süredir Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etmeyi beklediklerini kaydetti. "Yurt dışına kafa tutabilecek şekilde hazır olmamız gerekiyordu." diyen Didem Özdem, şunları söyledi:

"Şu anda zamanı diye düşünüyoruz. Uzun zamandır iyi çalışıyoruz. Ülkemiz için elimizden geleni yapacağız. Grubumuzda güçlü takımlar var. İlk olarak gruptan çıkmayı hedefliyoruz ama sürprizlerle dolu bir turnuva olacağından kuşkumuz yok."

Erkek Milli Takımı'nın kaptanı Hakan Toğar, Avrupa Şampiyonası'na hazır olduklarını aktardı.

Şampiyonada kendilerinden beklenen başarıyı yakalamak istediklerini anlatan Hakan Toğar, "İnşallah güzel bir turnuva geçirip ülkemize döneriz. Hedefimiz ilk 3, hatta final oynamaya gidiyoruz, onun için çalıştık." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.