Sualtı sporları

Sualtı sporları
Kütahya'da yapılan Serbest Dalış Paletli Paletsiz Dinamik Apnea, Statik Apnea ve Hız Apnea Türkiye Şampiyonası sona erdi

KÜTAHYA (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nca (TSSF) düzenlenen Serbest Dalış Paletli Paletsiz Dinamik Apnea, Statik Apnea ve Hız Apnea Türkiye Şampiyonası, Kütahya'da sona erdi.

Dumlupınar Üniversitesi Kapalı Yüzme Havuzu'nda düzenlenen organizasyona, 13 takımdan 21'i kadın, 66 sporcu katıldı.

Paletli dinamik apnea kategorisinde, erkeklerde Sertan Aydın, Emre Bozkurt ve Rüstem Derin, bayanlarda ise Birgül Erken, Hülya Kirenci ve Başak Tezgör ilk üçer sırayı aldı.

Statik apnea kategorisinde, erkeklerde Sertan Aydın, Cenk Koç ve Hasan Cengiz Kaynar, bayanlarda ise Aynur Cağıran, Selin Karagüllü ve Damla Yıldız dereceye girdi.

Hız apnea kategorisinde, erkeklerde Furkan Emre Gül, Tuğberk Suna ve Ziya Volkan Aksu, bayanlarda ise Birgül Erken, Yaren Türk ve Selin Karagüllü ilk üçer sırayı elde etti.

Paletsiz dinamik apnea kategorisinde, erkeklerde Sertan Aydın, Oğuzhan Yeşil ve Emre Bozkurt, bayanlarda ise Hülya Kirenci, Birgül Erken ve Başak Tezgör derece elde eden isimler oldu.


- Şampiyonada ODTÜ üstünlüğü


Takım sıralamasında hız apnea kategorisi bayanlar derecesi dışında tüm kategorilerde birinciliği ODTÜ elde etti. Bayanlar hız apnea kategorisinde Dolphin Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Müsabakalarda dereceye giren sporcuların madalya ve kupalarını Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Yardımcısı Şükrü Şentürk ve DPÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ercan Taşkın takdim etti.

Öte yandan, müsabakalar sırasında bayan bir sporcu havuzda yüzdüğü sırada baygınlık geçirdi. Yarışmada görevli cankurtaranlar tarafından sudan çıkarılan genç kıza sağlık ekipleri müdahale etti. Oksijen verilen genç kız bir süre sonra kendine geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.