Sualtı sporlarında hedef dünya şampiyonlukları

Sualtı sporlarında hedef dünya şampiyonlukları
TSSF Başkanı Özen:"10 yıl öncesine bakılırsa bugün hayal edemeyeceğimiz noktadayız. O zamanlar galibiyet almayı hedeflerken bugün şampiyonluğu kaçırdığımızda üzülüyoruz"- "Kaş'ta serbest dalışta Dünya Şampiyonası var. Oldukça yüksek bir katılım bekliyoruz


BURSA (AA) - MUSTAFA YILMAZ - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, geçmiş yıllara göre iyi bir noktada olduklarını, daha önce galibiyet almayı hedeflerken şimdi şampiyonluğu kaçırmalarına üzüldüklerini söyledi.

Paletli Yüzme Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası için Bursa'ya gelen Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyona bağlı branşlarda hem milli takım hem de kulüplerdeki sporcular bazında eskiye göre çok iyi bir durumda olduklarını kaydetti.

Özen, birçok branşta son yıllarda önemli başarılar elde ettiklerini hatırlatarak, "10 yıl öncesine bakılırsa bugün hayal edemeyeceğimiz noktadayız. O zamanlar galibiyet almayı hedeflerken bugün şampiyonluğu kaçırdığımızda üzülüyoruz, huzursuzlanıyoruz" diye konuştu.

Her zaman şampiyonluğa, finale, madalyaya oynayan bir milli takıma sahip olduklarını vurgulayan Özen, şöyle devam etti:

"Sualtı hokeyi, paletli yüzme, serbest dalış, sualtı görüntüleme, zıpkınla balık avı gibi birçok branşta, sualtı ragbisinde bile çeyrek final oynamış bir takımımız var. Çok farklı branşlara sahip bir federasyonuz, aslında baktığınızda her biri ayrı federasyon olabilecek branşlar var kimisi takım kimisi bireysel müsabakalara sahip olan. Hepsi ayrı bir disiplin, spor dalı ve ayrı da federasyon gibi. Katıldığımız her branşta hep başa oynayan, madalyayı hedefleyen bir takımız. Rakiplerimiz artık bizi gerçekten çok ciddiye alıyorlar, bu işimizi zorlaştırıyor ama bununla gurur duyuyoruz tabi."


- Türkiye'deki uluslararası organizasyonlar


Şahin Özen, bu sene Türkiye'de 2 önemli uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacaklarını da anımsatarak, nisan ayı sonunda Gebze'de paletli yüzmede Dünya Kupalarının bir ayağı olan Paletli Yüzme Dünya Kupası organizasyonunun düzenleneceğini bildirdi.

Buraya yurt dışından ve içinden kulüp sporcularının katılacağını belirten Özen, "Umuyoruz burada da önemli başarılar elde edeceğiz. Uluslararası yarışma anlamında katılımcı ülkelerle bizim milli olmamış kulüpler bazındaki sporcularımızın yarışması büyük bir tecrübe olacak. Yüksek bir katılım bekliyoruz açıkçası" ifadelerini kullandı.

Özen, Kaş'ta da serbest dalışta Dünya Şampiyonası yapılacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Burada da oldukça yüksek bir katılım bekliyoruz ve kendi ülkemizdeki turnuvalarda ev sahibi olmanın avantajlarını da yaşamak istiyoruz. Geçtiğimiz hafta serbest dalış milli takımımızla bir toplantı yaptık. Görüş alışverişinde bulunduk. Serbest dalışta bireysel dünya rekoru denemelerinde rekortmen sporcularımız var, Devrim Cenk Ulusoy, Şahika Ercümen, Derya Can gibi sporcularımız bireysel dünya rekorları kırdılar. Geçtiğimiz yıl İtalya'da yapılan açık su serbest dalış şampiyonalarında da 2'si gümüş 3'ü bronz 5 madalya aldık."

Özen ayrıca, eski yeni bütün milli takım sporcularının bu turnuva için canla başla hazırlanacaklarını, milli takıma girebilmek için mücadele edeceklerini ve ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceklerinin sözünü verdiklerini belirtti.


- "Tanıtımda eksikliğimiz var"


Sualtı spor branşlarının Türkiye'de çok tanınmadığını, başarılı olduklarını ama bunu anlatamadıklarını, bu konuda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Özen, şöyle konuştu:

"Basın ve iletişim ayağımız biraz eksik. Bu sene yeni dönemde yapacağımız çok ciddi projelerle tanıtım işini federasyon olarak üstlenmiş durumdayız. Bu konuda bir televizyon kanalıyla önümüzdeki dönemdeki müsabakaları yayınlama konusunda ön mutabakata vardık. Önümüzdeki dönemdeki karşılaşmaların bir kısmı canlı yayınlanacak. Sualtı hokeyi Türkiye Şampiyonaları, mart sonunda Güney Afrika'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nın da maçlarını canlı yayınlatmayı arzu ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.