Sualtı sporlarında tüm branşlarda madalya hedefi

Sualtı sporlarında tüm branşlarda madalya hedefi
- TSSF Başkanı Özen:"Ekim ayı başında Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nı Antalya Kaş'ta icra edeceğiz. Şampiyonada da madalya hedefliyoruz, orada 'hem dünya şampiyonluğu alırız hem de dünya rekoru kırarız' diye düşünüyoruz"- "Yeni yapılan havuzlarda kadro


KOCAELİ (AA) - ŞAHİN OKTAY - TAHİR TURAN EROĞLU - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, "Ekim ayı başında Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nı Antalya Kaş'ta icra edeceğiz. Şampiyonada da madalya hedefliyoruz, orada hem dünya şampiyonluğu alırız hem de dünya rekoru kırarız diye düşünüyoruz." dedi.

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSSF'nin bünyesinde 11 farklı branşı barındıran çok büyük bir aile olduğunu, 6 branşta uluslararası yarışmalara katıldıklarını söyledi.

Bütün spor branşlarında ciddi bir ilerleme ve başarı grafiği yakaladıklarını vurgulayan Özen, serbest dalışta dünya rekortmeni sporculara sahip olduklarını, sualtı hokeyinde dünya ve Avrupa şampiyonu, paletli yüzmede de Akdeniz Oyunları'nda madalya almış takımlarının yer aldığını anlattı.

Son yıllarda yakaladıkları başarıları sürdürülebilir hale getirmek istediklerini, bunun için altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Özen, "Paletli yüzme, temel branşımız. Bu kaynakta çoğalan sporcu sayımız sualtı hokeyine de ragbiye de katkı sağlıyor. İki hafta önce Kütahya'da bir yarışma yapıldı, paletli yüzme kökenli sporcularımız çok iyi sonuçlar elde etti." diye konuştu.


- "Antalya'da dünya rekoru hedefliyoruz"


Elde edilen başarılar ve inşa edilen modern tesislerle uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladıklarına dikkati çeken Şahin Özen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen hafta Paletli Yüzme Dünya Kupası'nın 6. ve son ayağına Kocaeli'de ev sahipliği yaptık. Biz zirvede bir ülkeyiz. Sualtı hokeyinde madalya hedefliyorduk ve ilk defa Büyükler Dünya Şampiyonası'nda madalya aldık. Ekim ayı başında Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nı Antalya Kaş'ta icra edeceğiz. Şampiyonada da madalya hedefliyoruz, orada hem dünya şampiyonluğu alırız hem de dünya rekoru kırarız diye düşünüyoruz. Herkes güzel bir motivasyonla bu şampiyonaya hazırlanıyor."

Özen, bu yıl içinde bütün branşlarda madalya hedeflediklerini vurgulayarak, "Bu yıl geçtiğimiz yılın üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. Geçen yıl 15 madalya almıştık, bu sene hedefimiz bunun üzerine çıkmak." ifadelerini kullandı.


- "Havuzları sporcularla doldurmayı hedefliyoruz"


TSSF olarak 40 binin üzerinde cankurtaran, 200 bine yakın dalıcı ve diğer branşlarda da lisanslı ve lisansız olmak üzere 8-10 bin civarında sporcuları olduğunu belirten federasyon başkanı Özen, "Havuzda yapılan spor branşları tesisle çok ilgili. Ülkemizde son 10 yılda çok nitelikli ve çok güzel tesisler yapılmaya başlandı. Bizim hedefimiz de bu havuzları sporcularla doldurmak." şeklinde görüşlerini aktardı.

Özen, antrenörlük kurslarına çok önem verdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Şu anda birinci kademe olarak 300'ün üzerinde antrenör sayımız var. Toplamda 400-450'yi geçmiş durumdayız antrenör sayısı olarak. Hedefimiz binleri geçebilmek ama bu işi yapan antrenörlerin kazanç elde etmek gibi bir düşünceleri var. Bu spor branşları antrenörlere ciddi kazançlar sağlayamadığı için bu konuda biraz handikaplarımız var, özellikle sözleşmeli antrenör istihdam edememek. Genel müdürlüğün kadro desteğini yanımızda hissetmek istiyoruz. Yeni yapılan havuzlarda kadrolu antrenörler istihdam edebilirsek, kendi branşlarımızı öğretecek antrenör sayımız artarsa inanıyoruz ki kulüp sayımız da sporcu sayımız da katlanarak artmaya devam edecek."


- "Türkiye, sualtı sporlarında bir dünya markası"


Türkiye'nin sualtı sporlarında bir marka olduğuna işaret eden Özen, "Donanımlı dalış ülkemizde çok yaygınlaşıyor. Bunun güvenli bir şekilde yaygınlaşması için çabalarımız devam ediyor. Mısır'ın bugün 7 milyona varan dalıcı turisti var. Kızıldeniz, Mısır'a Allah'ın büyük bir lütfu. Çok derine de dalmadan hatta tüp bile kullanmadan şnorkelle bile bütün güzellikleri görme şansına sahipler. Biz bu tür balıklara sahip değiliz ama bizim de daha derin sularımız, batıklarımız, güvenlik mağaralarımız var." şeklinde konuştu.

TSSF Başkanı Özen, dalış sporunun turizm açısından büyük bir katma değer sağlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sadece denizi düşünmemek lazım. Biz her tarafı sularla kaplı bir ülkeyiz. Büyük baraj göllerimiz var, büyük akarsularımız var, bunların oluşturduğu göletler var. Baraj nedeniyle sualtında kalmış çok güzel batık şehirlerimiz var. Halfeti'de, Güneydoğu'da, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da var. Mesela geçtiğimiz aylarda bizi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız aradı, kendi bölgesinde böyle bir çalışma istiyor. Sualtı ekibimiz gidecek o bölgedeki su altı güzelliklerini görüntüleyecek, belki gelecek yıllar için burası bir dalış noktası olabilir."

Van Gölü'nün irtifa dalışı açısından önemli bir nokta olduğunu belirten Özen, "Görüş imkanları da çok iyi, belli aylarda su sıcaklıkları da bu iş için uygun. Dalış meraklıları burada çok güzel dalışlar yapabilirler. İrtifa dalışları açısından şanslı bir ülkeyiz ama bu potansiyelleri sporun içerisine katmak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.