Subaru’nun Altı Modeli̇ne Güvenli̇k Ödülü

Subaru’nun Altı Modeli̇ne Güvenli̇k Ödülü
Subaru’nun EyeSight özellikli 6 modeli "IIHS 2017 TOP SAFETY PICK + (TSP+) Güvenlik Ödülü"nü kazandı

İSTANBUL (AA) - Subaru’nun EyeSight özellikli 6 modeli "IIHS 2017 TOP SAFETY PICK + (TSP+) Güvenlik Ödülü"nü kazandı.

Subaru, Amerikan Karayolları Güvenliği Sigorta Enstitüsü, her yıl açıklanan 2017 TOP SAFETY PICK+ (TSP+) ödüllerinde, yenilenen Subaru XV (Crosstrek) ve WRX ile Önleyici Güvenlik Sistemi EyeSight’a sahip olan Subaru Legacy, Outback, Forester ve Impreza modellerini, en yüksek güvenlik kategorisi ile ödüllendirdiğini açıkladı.

TSP+ ödülünü kazanmak için bir aracın, IIHS’nin tüm çarpışma testlerinde-önden kısmi çarpışma, önden tam çarpışma, yandan çarpışma, tavan koruması ve kafa koruması-önden çarpışmayı önleme alanında "en iyi" ya da "iyi" notlarını ve ön far alanında ise "kabul edilebilir" veya "iyi" bir not alması gerekiyor.

Subaru XV (Crosstrek), araç içi "iyi" çarpışma notlarına ek olarak opsiyonel "önden çarpışma önleyici" özelliği sayesinde bir diğer “iyi” notu daha almayı başardı. 12 mil/s ve 25 mil/s hızlarında gerçekleştirilen IIHS pist testlerinde, XV (Crosstrek)’de yer alan Subaru’nun orijinal Önleyici Güvenlik Sistemi EyeSight, aracın "iyi" notu almasını sağladı. Bu modelde aynı zamanda Ulusal Karayolları Trafik Güvenliği İdaresi’nin kriterlerine uyan "önden çarpışma uyarı sistemi" de bulunuyor.


- Subaru WRX, ön farlar kategorisinde "iyi" notunu elde etti


Bunun yanında, geliştirilen ön farlar 2018 model Subaru WRX’i TSP+ alanında üst sıralara taşıdı. Uzun far desteği ve Limited versiyonla birlikte gelen LED farlarla birlikte Subaru WRX, ön farlar kategorisinde de "iyi" notunu elde etti.

Subaru, sloganı "Confidence in Motion" ile dünyanın dört bir yanında müşterilerine "Keyifli ve Huzurlu" bir sürüş deneyimi sunuyor. "360 Derece Güvenlik" ilkesiyle pasif, temel, aktif ve önleyici güvenlik teknolojilerini geliştirmeye devam ederek sürücüler ve yolcular için sürüş keyfi ve huzur sağlamaya devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.