Şubat ayı ihracat rakamları

Şubat ayı ihracat rakamları
KSO Başkanı Zeytinoğlu:- "Kocaeli'den yapılan ihracat 17 ay aradan sonra yükselişe geçti. Şubat ayında 1,3 milyar dolar olarak gerçekleşen bölge ihracatımızda yüzde 3,1 artış olması bizleri sevindirdi. Bunun arkasının geleceğini umuyoruz"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, şubat ayı ihracat verilerine ilişkin, Kocaeli'den yapılan ihracatın 17 ay aradan sonra yükselişe geçtiğini ve bunun arkasının geleceğini umduklarını belirtti.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendirerek, şubat ayında bölgedeki dış ticaret verilerinin, Türkiye geneliyle paralellik gösterdiğini ifade etti.

Kocaeli için 17 aydır bekledikleri sevindirici haberi aldıklarını vurgulayan Zeytinoğlu, "Kocaeli'den yapılan ihracat 17 ay aradan sonra yükselişe geçti. Şubat ayında 1,3 milyar dolar olarak gerçekleşen bölge ihracatımızda yüzde 3,1 artış olması bizleri sevindirdi. Bunun arkasının geleceğini umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Şubat ayında ihracatın yüzde 48'inin gerçekleştiği Kocaeli otomotiv sektöründe yüzde 13 artış olduğunu kaydeden Zeytinoğlu, Kocaeli'de ihracat rakamlarına bakıldığında başta otomotiv olmak üzere metal, gemi ve yat sanayisinde faaliyet gösteren firmaların ihracatlarında artış olduğunu belirtti.

Ayrıca TÜİK tarafından açıklanan sanayi üretimi endeksini de değerlendiren Zeytinoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"2016 yılının ilk ayında sanayideki yüzde 5,6 büyüme beklentilerimizin üzerinde oldu. Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksinin yüzde 4,1, imalat sanayi sektörü endeksinin yüzde 5,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinin yüzde 5,2 artması üretimde sevindirici bir hareketlenmeye işaret ediyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.