Subay Olacaktı Darbecilerin Kurşunuyla Gazi Oldu

Subay Olacaktı Darbecilerin Kurşunuyla Gazi Oldu
Deniz Harp Okuluna kayıt yaptıran ve 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminde gittiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi yakınında, darbeci askerlerinin kurşunuyla ayağından yaralanan Burak Kocabaş, yaşadıklarını anlattı

Heybeliada Askeri Deniz Lisesinden mezun olduktan sonra Deniz Harp Okuluna kayıt yaptıran ve 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında gittiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi yakınında darbeci askerlerinin kurşunuyla ayağından yaralanan 18 yaşındaki Burak Kocabaş, o geceyi anlattı.

Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz günü Heybeliada Deniz Lisesinde düzenlenen ve ailesinin de katıldığı mezuniyet törenin ardından Deniz Harp Okuluna giderek kaydını yaptırdığını söyledi.

Kayıtlarının ardından ailesi ile birlikte İstanbul'daki akrabasının evlerine geçtiğini ifade eden Kocabaş, akşam saatlerinde babasının evlerinin üzerinde dolaşan uçak ve helikopterleri fark ettiğini ancak bunun terör operasyonu zannettiğini belirtti.

Aklıma ilk Suriye'de yaşananlar geldi
Bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının dinlendiğini anlatan Kocabaş, "Aklıma Suriye'de olanlar geldi. Gidecek yerimiz yoktu. Aklıma 'Türk boyun eğmez, gerekirse şerefli şekilde ölür' gibi sözler geldi. Ağabeyimi de 'gel çıkalım, evde oturup bunları mı izleyeceğiz. En azından bir katkımız olur' dedim. Bunun üzerine ağabeyimle dışarı çıktık." diye konuştu.

İlk olarak Sultanahmet Meydanı'na gittiklerini, daha sonra babasının kendisini arayarak kendilerinin de çıktığını ve Vatan Caddesi'nde olduklarını söylediğini ifade eden Kocabaş, babası ve eniştesi ile Aksaray Köprüsü yakınında buluştuklarını ve Vatan Caddesi'ne gitme kararı aldıklarını kaydetti.

Oradan gelen bir grubun Vatan Caddesi'nde sıkıntının olmadığını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önüne gidilmesi gerektiğini söylediğini anlatan Kocabaş, bunun üzerine ağabeyi, babası ve eniştesiyle birlikte belediye önüne gittiklerini anlattı.

"Yerler kan, bağıran insanlar.. Çok kötü bir durum vardı"
Oraya gittiklerinde havaya ateş açan askerleri gördüğünü ve onlarla konuşmak için askerlerin yanlarına doğru yürümeye başladığını belirten Kocabaş, "O anda ateş ettiler ve herkes yere yattı. Ben yine devam ettim, çünkü kafama koydum onlarla konuşmayı. Yürümeye başladıktan sonra 1-2 saniye sonra ben de ayağıma gelen bir mermi nedeniyle yaralandım, yere düştüm." dedi.

Hastanede ayağından bir kaç ameliyat olduğunu ve 52 gün hastanede tedavi edildiğini anlatan Kocabaş, 7 Eylül'de taburcu edildiğini ve ardından Isparta'ya geldiğini aktardı. Kocabaş, darbe gecesinde kendisinin olduğu alanda MOBESE'ye yansıyan görüntüleri daha yeni izlediğini ve kendisinin 4 kişi tarafından nasıl taşındığını görüntülerde gördüğünü kaydetti.

"O gece yaşananlar inşallah bir daha yaşanmaz. İnşallah o kalkışmayı yapanlar Allah'tan cezasını bulur." diyen Kocabaş, " O geceden sonra millet olarak güçlenmiş olduk. Orada Kürt kardeşlerimiz de vardı, inanmazsınız Suriyeli vatandaşlar da vardı. Hatta baba oğul şehit olanlar da var. Allah'a şükür böyle bir darbe girişiminden kurtulduk. Allah bu millete böyle bir şey yaşatmaz inşallah." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.