Suç gelirlerinin aklanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik

Suç gelirlerinin aklanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik
Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

ANKARA (AA) - Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik değişikliğinin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun 27'inci maddesine göre, Bakanlar Kurulunun 25 Nisan'daki oturumunda kararlaştırıldığı kaydedildi.

Buna göre, Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmeliğin 6'ıncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "İlgilinin adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adı, uyruğu ve kimlik belgesinin türü ve numarasına ilişkin bilgilerin doğruluğu" ifadesindeki "doğum yeri" ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Bu fıkradaki "anne ve baba adı, uyruğu" ibaresi "T.C. kimlik numarası" şeklinde değiştirildi ve yönetmeliğin dördüncü fıkrası "1/1/2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan T.C. sürücü belgeleri üzerinden yapılacak kimlik tespitinde T.C. kimlik numarasının doğruluğunun teyidi zorunlu değildir." şeklinde yeniden düzenlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.