Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesine ilişkin düzenleme

Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesine ilişkin düzenleme
ANKARA (AA) - Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun uygulanmasıyla yükümlü olan kuruluş ve şirketler, uyum programının yürütülmesi...

ANKARA (AA) - Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun uygulanmasıyla yükümlü olan kuruluş ve şirketler, uyum programının yürütülmesi amacıyla "faaliyet izninin alınmasını müteakip 30 gün içerisinde" uyum görevlisi atayacak.

Maliye Bakanlığının "Suç Geli̇rleri̇ni̇n Aklanmasının ve Terörün Fi̇nansmanının Önlenmesi̇ne İli̇şki̇n Yükümlülüklere Uyum Programı Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ilgili kanunun uygulanmasıyla yükümlü olan kuruluş ve şirketlerin, uyum programının yürütülmesi amacıyla "faaliyet izninin alınmasını müteakip 30 gün içerisinde" uyum görevlisi atamaları hükme bağlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.