SÜDAM toplantısı yapıldı

SÜDAM toplantısı yapıldı
Selçuk Üniversitesi Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜDAM) Danışma Kurulu Toplantısı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi.

SÜDAM Salonu’nda yapılan toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, SÜDAM Müdiresi Prof. Dr. Nilsel Okudan ve üyeler katıldı.
Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muaz Belviranlı’nın merkeze ilişkin sunumuyla başlayan toplantı, görüş, öneri ve eleştirilerle devam etti. Merkez Müdiresi Prof. Dr. Nilsel Okudan, merkezde bilimsel çalışmalarda kullanılacak hayvanların üretilmesi, bu çalışmalar için gerekli altyapı ve eğitim verilmesinin amaçlandığını belirterek, merkezin kapladığı alanla Türkiye’nin en büyük Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, SÜDAM’ın Selçuk Üniversitesi ve diğer araştırma kurumlarından araştırmacıların laboratuvar hayvanları üzerinde yapacakları bilimsel çalışmalar için uluslararası standartlara uygun modern planı ve yüksek teknolojiye sahip donanımı ile tıp, veteriner, diş hekimliği ve sağlık bilimleri gibi alanlar başta olmak üzere araştırmacılara önemli altyapı imkanı sunmakta olduğunu ifade etti.
Toplantı sonrası Rektör Prof. Dr. Şahin ve beraberindeki heyet, merkez binasında incelemelerde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.