Sudan Darfur'daki isyanın zayıflatıldığını duyurdu

Sudan Darfur'daki isyanın zayıflatıldığını duyurdu
Ordu Sözcüsü Şami:- "Sudan Kurtuluş Hareketi'nin son kalesi olan Srunk'u tamamen kontrol altına aldık. Darfur bölgesinin 5 vilayetinde de isyanın ve isyancı hareketlerin bitirildiğini duyuruyoruz"

HARTUM (AA) - Sudan ordusu, Sudan Kurtuluş Hareketi'nin son kalesi olan "Srunk"un tamamen kontrol altına alınmasının ardından Darfur bölgesinde "isyanın" bitirildiğini duyurdu.

Ordu Sözcüsü Ahmed Halife eş-Şami, yaptığı yazılı açıklamada, Marra Dağı'ndaki Abdulvahid Nur'un liderliğindeki Sudan Kurtuluş Hareketi'nin son kalesi Srunk bölgesinin kontrol altına alındığını ve Marra Dağı'nın isyancılardan temizlediğini belirtti.

"Bu çatışmaların ardından Darfur bölgesinin 5 vilayetinde de isyanın ve silahlı hareketlerin bitirildiğini duyuruyoruz." ifadelerini kullanan Şami, ordunun isyanın omurgasını kırmak için tüm cephelerde ilerlemeye devam edeceğini kaydetti.

Ordu, Sudan Kurtuluş Hareketi'ni "çocukları askerleştirmek, savaşta çocukları öne sürmek, yol kesmek, masum insanları kaçırmak, ticari merkez ve kafileleri hedef almakla" suçluyor.

Ordu, 17 Şubat'ta Marra Dağı bölgesinde nüfuzunu artırdığını açıklamıştı.

Sudan'ın Darfur bölgesinde "Adalet ve Eşitlik Hareketi", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor.

Sudan'ın batısındaki Darfur bölgesinde idari yapıda değişikliğe gidilip gidilmemesiyle ilgili halk oylaması yapılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.