Sudan Dışişleri Bakanı Gandur Mısır'da

Sudan Dışişleri Bakanı Gandur Mısır'da
Gandur, Mısırlı mevkidaşı Şükri ile Kahire'de bir araya geldi- Gandur:- "Ülke yönetimleri arasındaki ilişkiler yaz bulutu gibi gelip geçebilir ancak halklar arasındaki ilişkiler kalıcıdır"

KAHİRE (AA) - Resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gelen Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile başkent Kahire'de görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Sudanlı mevkidaşı Gandur ile iki ülke arasında sınır güvenliğinin sağlanması için askeri ve güvenlik alanındaki iletişim ağının aktif hale getirilmesi konusunda anlaştıklarını belirtti.

Mısır ile Sudan arasındaki ilişkilerin güçlü kalacağını söyleyen Şükri, "İki ülke terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli alanlarda ilişkilerini güçlendirmeye çalışacaktır." dedi.

Sudan Dışişleri Bakanı Gandur da Mısır ile ülkesi arasındaki ilişkileri "kutsal" olarak nitelendirerek, terörle mücadele alanında iş birliğinin "zorunlu" olduğunu dile getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel meseleleri ele aldıklarını ifade eden Gandur, Sisi'ye Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'den bir mesaj ulaştırdığı bilgisini verdi.

Gandur, "Ülke yönetimleri arasındaki ilişkiler yaz bulutu gibi gelip geçebilir ancak halklar arasındaki ilişkiler kalıcıdır. Hükümetler arasındaki anlaşmazlıklar değil ama halklar arasındaki anlaşmazlıklar beni ürkütür." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.