Sudan Halk Kongresi Partisi lideri Turabi'nin vefatı

Sudan Halk Kongresi Partisi lideri Turabi'nin vefatı
Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal:- "Turabi'nin vefatı birleşmenize vesile olsun. Siyasi anlaşmazlıklarınızın aranızdaki güçlü bağı unutturmasına izin vermeyin"

HARTUM (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Sudan Halk Kongresi Partisi lideri Hasan Abdullah et-Turabi'nin vefatının Sudan'da birliğe vesile olması temennisinde bulundu.

Taziye merasimine katılmak için Turabi'nin başkent Hartum'daki evine gelen Meşal, "Bugün içimi kaplayan hüznün bir benzeri yok. İslam ümmeti, hedefini bilen ve sabit fikirli olmayan engin bir aklı kaybetti" dedi.

Turabi'nin Filistin meselesini yakından takip ettiğini ve her zaman yekvücut olma çağrısı yaptığını belirten Meşal, Sudan'daki İslami hareket liderlerine hitaben "Turabi'nin vefatı birleşmenize vesile olsun. Siyasi anlaşmazlıklarınızın aranızdaki güçlü bağı unutturmasına izin vermeyin" diye konuştu.

Turabi, dün geçirdiği kalp krizi sonucu Sudan'ın başkenti Hartum'da kaldırıldığı hastanede 84 yaşında vefat etmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.