Sudan hükümeti ve muhalifler arasındaki barış müzakereleri başladı

Sudan hükümeti ve muhalifler arasındaki barış müzakereleri başladı
ADDİS ABABA (AA) - Sudan hükümeti ve muhalif gruplar arasındaki barış müzakereleri Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da başladı. Güney Afrika eski Devlet...

ADDİS ABABA (AA) - Sudan hükümeti ve muhalif gruplar arasındaki barış müzakereleri Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da başladı.

Güney Afrika eski Devlet Başkanı Thabo Mbeki'nin başkanlığındaki Afrika Misyonu ara buluculuğunda gerçekleşen toplantıya, hükümet temsilcilerinin yanı sıra Darfur Eyaleti ve Mavi Nil'deki silahlı grupların temsilcileri katıldı.

Söz konusu heyetlere yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, taraflar arasındaki görüşmelerde ateşkesin sağlanması ve insani yardımların geçişine izin verilmesi konuları masaya yatırılacak.

İki kanaldan devam müzakerelerde, ilk kanalda Sudan hükümetini Devlet Başkan Yardımcısı İbrahim Mahmud, Kuzey Halk Hareketi Genel Sekreteri Yasir Arman temsil ederken, ikinci kanalda hükümeti Emin Hasan Ömer, muhalifleri ise Adalet ve Eşitlik Hareketi Başkanı Cibril İbrahim, Sudan Kurtuluş Hareketi Başkanı Suliman Arcua Minnavi ve Ümmet Partisi Genel Başkanı Sadık el-Mehdi temsil ediyor.

Sudan'ın Darfur bölgesinde "Adalet ve Eşitlik Hareketi", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor. Söz konusu üç hareket, uluslararası desteğe rağmen 2011 yılında Katar gözetimindeki barış vesikasını imzalamamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.