Sudan'daki Olaylar

Sudan'daki Olaylar
AB Sudan Delegasyonu, ülkedeki 6 eyalette eğitim ve gıda güvenliğiyle ilgili projeler yürütecek

HARTUM (AA) - Avrupa Birliği (AB) Sudan Delegasyonu, 5'i Darfur bölgesinde olmak üzere ülkedeki 6 eyalette eğitim ve gıda güvenliğiyle ilgili projeler yürüteceğini duyurdu.

Delegasyon Başkanı Jean-Michel Dumond, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı ve Yatırım Bakanı Mübarek el-Fadıl ile gerçekleştirdiği görüşmede, eğitim ve gıda güvenliğiyle ilgili projelerde başarı sağlanması için yetkili kurumlar arasında koordine kurulması konularını ele aldıklarını ifade etti.

Açıklamaya göre, AB Delegasyonu, Darfur bölgesindeki göçmenlerin evlerine geri dönmesi, Kassala eyaletinde sosyal kalkınmanın sağlanması ve gıda güvenliğiyle ilgili projelerin hayata geçirilmesini hedefliyor.

Buna göre AB Sudan Delegasyonu, 5'i Darfur bölgesinde olmak üzere ülkedeki 6 eyalette eğitim ve gıda güvenliğiyle ilgili projeler yürütecek.

Fadıl ise Darfur'daki göçmenlerin evlerine geri dönmesiyle ilgili projenin, sosyal ve ekonomik kalkınma ile barışın sağlanması alanında atılan çabaları destekleyeceğini vurguladı.

Sudan'ın batısındaki Darfur bölgesinde Adalet ve Eşitlik Hareketi, Sudan Kurtuluş Hareketi ve Sudan Halk Kurtuluş Ordusu hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.