Sudan'daki Olaylar

Sudan'daki Olaylar
Sudan Dışişleri Bakanı Gandur, BM Sudan ve Güney Sudan Özel Temsilcisi Haysom'u kabul etti

HARTUM (AA) - Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur'un, Birleşmiş Milletler (BM) Sudan ve Güney Sudan Özel Temsilcisi Nicholas Haysom'u kabul ettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede, ABD'nin Sudan'a yönelik yaptırımların kaldırılmasını erteleme kararının 2 ülke arasındaki ilişkilere yansımalarının yanı sıra Güney Sudan'da barışın tesis edilmesi konularının ele alındığı belirtildi.

Öte yandan, Bakanlık Sözcüsü Karibullah el-Hızır, görüşmede, BM-Afrika Birliği Ortak Barış Gücü'ne (UNAMID) ait birliklerin sayısının azaltılmasına yönelik işlemlerin de görüşüldüğünü ifade etti.

ABD yönetimi, 12 Temmuz'da, Sudan'a yönelik yaptırımların nihai olarak kaldırılmasını 3 ay daha ertelediğini açıklamıştı. Bunun üzerine Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in, ABD ile müzakere komitesinin çalışmalarını 3 ay süreyle dondurduğu bildirilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.