Sudan'daki Tmv Okullarına Öğrenci Kayıtları Başladı

Sudan'daki Tmv Okullarına Öğrenci Kayıtları Başladı
Sudan hükümetinin Türkiye Maarif Vakfına devrettiği, Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı 5 okul, Ramazan Bayramı sonrası açılacak yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor- Anaokulu, ilköğretim ve lise düzeyinde eğitim verilecek okullara Türklerin yanı

HARTUM (AA) - ABDULLAH ULUYURT - Sudan hükümetinin Türkiye Maarif Vakfına (TMV) teslim ettiği, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı 5 okulda öğrenci kayıtları başladı.

TMV Sudan Koordinatörü Ömer Alçep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce tamamen devralınan okullarda, hummalı çalışma yürüttüklerini belirtti.

Alçep, "Okulları teslim aldığımız 13 Mayıs 2017 tarihini bir milat olarak görüyoruz. Titizlikle devam eden çalışmalarımız sonunda FETÖ'den en ufak bir iz bırakmayacağız." dedi.

Ramazan Bayramı sonrası Sudan'da başlayacak yeni eğitim öğretim dönemine kadar okulların bütün işlerinin bitirilmesinin planlandığını, anaokulu, ilköğretim ve lise düzeyinde eğitim verilecek okullarda, 2 Temmuz'a kadar öğrenci kayıtlarına devam edileceğini dile getiren Alçep, "Teslim aldığımız günden itibaren okullarımıza ciddi bir rağbet görülüyor. Gündüz vakitlerinde çocuklarıyla gelen veliler, güler yüz ve eğitim açısından kararlı tavrımızı gördüklerinde buradan memnun ayrılıyor. Bu da bizi haliyle memnun ediyor." diye konuştu.

Alçep, okullarda Sudanlıların yanı sıra 1 koordinatör, 5 okul müdürü, 2 Türkçe öğretmeni ve 1 de mali sorumlu olmak üzere şu an 9 Türk personelin görev yaptığını söyledi.

- "FETÖ ve destekçilerine ait bütün izleri yok edeceğiz"

Çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü anlatan Alçep, "İlk icraatlarımızdan biri okul tabelasını değiştirmek oldu. Yeni ismimizi 'Türkiye Maarif Vakfı Okulları' olarak belirledik. Yakında okullarımızda boya badana işlerine başlayacağız. Yeni eğitim sezonuna kadar FETÖ ve destekçilerine ait bütün izleri birer birer yok edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Alçep, TMV Okullarına büyük ilgi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Suriyeliler başta olmak üzere, Yemenli, Ürdünlü, Mısırlı, Filistinli ve Tunuslu öğrencilerimiz bulunuyor. Ayrıca Sudan'da yaşayan Türkler, TMV'nin eğitime başlayacak olmasıyla çocuklarını okullarımıza kayıt ettiriyor. Anaokulu, ilköğretim ve lise düzeyinde erkek ve kız toplam 957 öğrencimiz mevcut. Biz bu sayıyı ileride arttırma gayretinde olacağız."

- "Eğitim yuvamızda iyi insanlar yetiştirmek istiyoruz"

Alçep, okulu teslim alır almaz velilerle toplantı yaparak, onların şikayet ve taleplerini dinlediklerini anlattı.

"Eğitim yuvamızda iyi insanlar, vatanına ve İslam coğrafyasına faydalı olacak nesiller yetiştirmek istiyoruz" diyen Alçep, TMV Okullarını kısa sürede Sudan'ın en kaliteli okulları arasına sokmayı hedeflediklerini kaydetti.

Okullardaki akıllı tahta sayısını arttıracaklarını, kimya ve fen laboratuvarlarını etkin hale getireceklerini dile getiren Alçep, "Bize çocuklarını emanet eden insanları mahcup etmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki Sudan ve Türkiye aynı mahallenin sakinleridir." dedi.

Alçep, TMV Okullarının iki ülke arasında kültür kaynaşmasında da önemli rol oynayacağına dikkati çekerek, Sudan yasaları gereği müfredata haftada iki saat Türkçe dersi koyabileceklerini ancak Türkçe öğrenmek isteyen ve dersleri yeterli görmeyenler için duruma göre Türkçe kursu açmayı düşündüklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.