Sudan'daki Yunus Emre Enstitüsünün Faaliyetleri

Sudan'daki Yunus Emre Enstitüsünün Faaliyetleri
Sudan YEE Müdürü Bahçi, Sudan Üniversitesi Türk Araştırmaları Bölüm Başkanı Fadl ile aralarındaki ortak çalışmanın güçlendirilmesini görüştü

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sudan Üniversitesi yetkilileri ile bir araya geldi.

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Feyzullah Bahçi, Afrika ve Asya Araştırmaları Enstitüsü Türk Araştırmaları Bölüm Başkanı Yusuf Fadl ile başkent Hartum'da bir araya geldi.

Bahçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sudan'ın önde gelen alimlerinden Fadl'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, iki kurum arasındaki ortak çalışmaların güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Enstitünün, eğitim için Türkiye'ye gitmek isteyen öğrencilere destek olduğunu söyleyen Bahçi, halihazırda Sudan Üniversitesinde okuyan iki öğrencinin Türkiye'ye gelmesi ve eğitimlerini tamamlamasının planlandığını belirtti.

Fadl, görüşme sonunda, Bahçi'ye "Sudan-Türkiye İlişkisinin Özellikleri" isimli kitabını hediye etti.

Hartum'da Kasım 2016'da açılan enstitüde gerek Sudan, gerekse Afrika'nın diğer ülkelerinden çok sayıda kişiye Türkçe öğretiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.