Sudanlı Bakan'dan Görmez'e ziyaret

Sudanlı Bakan'dan Görmez'e ziyaret
Sudan İrşad ve Vakıflar Bakanı Mirgani, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i ziyaret etti- Mirgani: - "İslam dünyası günümüzde Müslümanların kendi aralarında yapacağı istişarelere çok ihtiyaç duyuyor" - Görmez:- "Gelecek kuşakları girdaptan kurtarmak için İsla

ANKARA (AA) - Sudan İrşad ve Vakıflar Bakanı Dr. Ammar Hüseyin Mirgani, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığında gerçekleşen ziyarette açıklama yapan Görmez, Mirgani'ye yeni görevinde başarı diledi. Sudan ve Türkiye arasında önemli ilişkiler olduğunu ifade eden Görmez, Sudan'daki Hartum Üniversitesi ve Uluslararası Afrika Üniversitesi ile Türkiye'deki ilahiyat fakülteleri arasındaki ilişkiler hakkında daha önce Diyanet'in yaptığı aracılık konusunu bu görüşmede tekrar ele alacaklarını söyledi.

İslam dünyasında üzerinde durulması gereken en önemli konunun, din eğitimi sistemini yeniden gözden geçirmek olduğunu vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

"Bilhassa din adamı yetiştiren fakülte ve üniversitelerdeki eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi üzerinde çokça durmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Biz İslami kuruluşlar bir araya geldiğimizde kendimizi bir kaç kelime içine hapsetmiş durumdayız. Sadece din, şiddet, terör ve aşırıcılık üzerinde durmak için bir araya geliyoruz. Aslında asıl büyük sorunlar üzerinde durma imkanını bu şekilde katlediyoruz."

İslam dünyasının bir an önce kelimelere hapsolmaktan kendisini kurtarması gerektiğini belirten Görmez, "İslamofobinin Müslüman ülkelerde genç kuşakları dahi kuşatmaya başladığını unutuyoruz. Gelecek kuşakları girdaptan kurtarmak için İslam dünyasındaki ilim adamlarına çok daha büyük görevler düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Mirgani de Görmez'e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, Türkiye'de hiç yabancılık hissetmediklerini belirtti. Mirgani, "Buradaki dostluk bize sanki ikinci ülkemizdeymişiz duygusu yarattı. İslam dünyası günümüzde Müslümanların kendi aralarında yapacağı istişarelere çok ihtiyaç duyuyor. Bu dönemde Müslümanlar bir araya gelerek İslamın iman ve ihsandan oluşan bölümlerini kendi aralarında müzakere ederek, kendi sorunlarını konuşması gerekiyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.