SÜHOT dünya birincisi

SÜHOT dünya birincisi
Asya kıtasının en büyük yarışma organizasyonlarından birisi olan “Hindistan 17. Uluslararası Dünya Kültürleri Bayan Halk Dansları Yarışması”nda Türkiye’yi temsil eden Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) birinci oldu.

Türkiye’nin ilk kez temsil edildiği ve 20’ye yakın ülkeden 50 farklı grubun yarıştığı organizasyonda SÜHOT sergilediği birbirinden etkileyici yöresel oyunlarla seyircileri ve jüri üyelerini büyülemeyi başardı. Yarışmada ikinciliği Sri Lanka üçüncülüğü ise ev sahibi Hindistan aldı.

60 BİN SEYİRCİYE MUHTEŞEM PERFORMANS
Hindistan’ın Kullu Manali bölgesinde gerçekleştirilen bu yarışmaya 20 kişilik kafileyle katıldıklarını söyleyen Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Başkanı Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin, “Yarışmaya Hindistan, Letonya, İspanya, Kazakistan, Mısır, Sri Lanka başta olmak üzere 20 ülke katıldı. 10 gün süren bu yarışmayı günlük ortalama 60 bine yakın seyirci izledi. Dansçılarımız ülkemizin farklı yörelerine ait oyunlarından oluşan bir sunumla yaklaşık 20 dakikalık bir performans sergiledi. Anadolu’ya ait kız oyunlarından oluşan bir repertuarla kültürümüzü temsil eden dansçılarımız başarılarına bir yenisini daha ekleyerek bu büyük organizasyondan birincilikle dönmeyi başardı. Ülkemizi ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için son derece mutlu ve gururluyuz. Birinciliğimizi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Üzeyir Durmuş, SÜHOT Müzik Direktörü Muhammet Koç, SÜHOT Yurtdışı Koordinatörü Ali Özçelik, SÜHOT Antrenörü Ekrem Oraç ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla kazandık. SÜHOT ailesi olarak yarışmaya katılmamızda desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e çok teşekkür ederiz. Atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu topraklardaki yaşayan kültürümüzü ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

DÜNYA’DA YAPILAN TEK BAYAN HALK DANSLARI YARIŞMASI
Bugüne kadar katıldığımız yarışma ve festivaller arasında gerek seyirci, gerekse katılımcı ülkeleri sayısı itibariyle en büyük organizasyonlardan biri olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin, “Yarışmada sergilenen başarılı performansın yanı sıra Türk kültürünü tanıtmaya yönelik yapılan seminer, toplantı ve ikili görüşmelerde ülkeler arası kültürel bir bağ kurduk. Letonya başta olmak üzere farklı ülkelerden festival davetleri aldık. Avrupa’daki organizasyonlarda birçok başarıya imza atan topluluğumuz, Asya kıtasında da aldığı bu birincilikle ülke tanıtımına önemli katkılar sağlamıştır. Bilimde, sanatta, siyasette başarısını kanıtlayan Türk kadını, kültürel alanda da kazandığı bu birincilikle başarılarına bir yenisini daha eklemiştir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.