Murat Dönmez

Murat Dönmez

Sükût-u hayale uğradım…

Sükût-u hayale uğradım…

Milyonlarca lira harcanarak, şu an için güzel ülkemin en modern ve en yeni stadı, lig maçı ile hizmete girdi. Aslında stadın açılması son güne kalmamış olsaydı, dev bir takımla bir maç yapılıp, stadın açılması planlanıyordu. Ancak, evdeki hesaplar bir türlü çarşıya uymayınca stadın hizmete girmesi lig maçıyla gerçekleşmiş oldu. Resmi açılış ise Kurban bayramı sonrasında 8 veya 9 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleşecek.

Yazımın başlığını bilerek ve isteyerek attım. Çünkü günlerdir, haftalardır başta Büyükşehir Belediyesi, biz basın mensupları ve sporseverler yeni stadyumla ilgili yazılı ve görsel medya da sosyal arenada o kadar çok yazdık ve çizdik ki; maalesef karşılığı bulunamadı. Hava müsait, zaman müsait olmasına rağmen ne yazık ki Konyalı yeni yapılan stadyuma ilgi göstermedi. İnsan en azından bir kez göreyim demek için gelir… Tabiki Passolig sıkıntısı yaşandı. Dışarıda bir-iki bine yakın kişinin stadyuma giremediği hatta saatler 21.00-21.15’i bile gösterirken bile ısrarla stada girmek için bekleyenlerin olduğunu biliyoruz. Ne olursa olsun yani yeni stat 12-13 bin kişi ile görücüye çıktı.

Bu rakam da Konya’ya yakışmadı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de kısa bir süre önce, “Konya gibi 2 milyonluk bir şehir sadece 42 bin kapasitesi olan bir stadyumu dolduramayacaksa, burada rakiplerini etki altına alamayacaksa, aynı zamanda 42 bin kişilik bir destekle takımına ekonomik destek veremeyecekse, o zaman her şeyi yeniden düşünelim. Her şeyi yeniden tartışalım. Bütün konuşmalarımızı yeniden gözden geçirelim” demişti. 

Sanki bugünleri görerek. Ne diyelim. Sayın Akyürek çok haklı.

Konyalı, Konya’da yaşayanlar, bir kez daha düşünmeli. Kendisi için yapılan bir tesisi heba etmemeli, ondan yararlanmalı. Yapılanlara destek vermeli ki;  yenilerini isteme hakkı olsun…

Bu vesile ile Konya’ya muhteşem bir stadyumu kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ekibine, yapımcı firmaya, çevre düzenlemelerini yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışan her bir kişiye teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Maça gelince…

Kumaş kalitesi tamamen farklı olan 2 takım arasındaki mücadelede ‘daha kaliteli’ olan Konyaspor, 3 puanla sahadan ayrıldı. Maç kazanılmasına kazanıldı ama; sanki bir şeyler eksik gibiydi. Heyecan yoktu, mücadele yoktu, hırs yoktu, baskı yok gibiydi. Sanki gazozuna oynanan bir müsabaka gibi geldi bana.  Muhteşem bir statta muhteşem bir gol atan Torje’nin vuruşunun dışında göze çarpan başka bir güzellik yoktu. 

Dedim ya…

Hem taraftar eksikliğinden, hem de futbol açısından sükût-u hayale uğradım…

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR