Sulama Kanalı Yerine Portatif Havuzlarda Yüzüyorlar

Sulama Kanalı Yerine Portatif Havuzlarda Yüzüyorlar
Adana'da yaz aylarında birçok çocuğun sulama kanalında boğulması nedeniyle harekete geçen Seyhan Belediyesi, ilçedeki 25 okulun bahçesine portatif yüzme havuzu kurdu- Seyhan Belediye Başkanı Karalar:- "Muhtemelen bu yıl 40 bine yakın evladımız havuzdan ya

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - Adana'da yaz aylarında sulama kanallarında yaşanan boğulma olayları nedeniyle harekete geçen Seyhan Belediyesi, ilçedeki 25 okulun bahçesine kurduğu portatif yüzme havuzlarıyla 40 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Seyhan Belediyesince, kent merkezinden geçen sulama kanallarında yaz aylarında birçok çocuğun boğulması nedeniyle, farklı mahallelerdeki 25 okulun bahçesine portatif yüzme havuzu kuruldu.

Ücretsiz faydalanılan 10 metre eninde, 20 metre uzunluğunda ve 1,5 metre derinliğindeki havuzlarla sulama kanallarına gitmelerinin önüne geçilen çocuklara, antrenörler eşliğinde temel yüzme eğitimleri veriliyor. 6-13 yaş grubundaki çocukların faydalanabildiği havuzlarda, güvenlik görevlileri bulunduruluyor.

- "40 bin çocuk yararlanacak"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, portatif havuz projesinin sulama kanallarındaki üzücü olayların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Adana'nın sıcak bir bölge olduğuna işaret eden Karalar, "Çocuklarımız sıcak hava nedeniyle Devlet Su İşlerinin sulama kanallarında yüzüyor. Çok pis olan bu sulama kanallarında boğulma çok fazla oluyor. Bu sebeple her biri 2-3 mahallenin ortasına olmak üzere toplam 25 portatif havuz kurduk." diye konuştu.

Portatif havuzların kurulmasından sonra Seyhan ilçesinde boğulma oranlarının azaldığını belirten Karalar, şöyle devam etti:

"Çocukların enerjilerini deşarj etmesi gerekiyor. Bu çocukları evde tutamazsınız. Nerede oynayacak? Sokakta, trafikte oynayacak. Anne telaşlanacak, 'Çocuğunun başına bir şey geldi mi' endişesine kapılacak. Biz hem spor tesislerimizde hem de havuzlarımızda binlerce çocuğumuzu eğitiyoruz. Amacımız, çocukları uyuşturucunun önemli panzehirlerinden birisi olan spora teşvik etmek ve çocukları için endişelenen annelerimizi önemli bir dertten kurtarmak. Geçen sene 25 bin çocuk portatif havuzlardan yararlandı. Havuzların sayısını yüzde 40 arttırdık. Muhtemelen bu yıl 40 bine yakın evladımız havuzdan yararlanacak. Çocuklarımız bol bol doya doya yüzecek."

Karalar, 1 Eylül'e kadar açık kalacak havuzları belirli günlerde kadınların da kullanımına açacaklarını kaydetti.

Portatif havuzu kullanan öğrencinin velisi Gülcan Özdin, projeden memnun olduklarını anlatarak, "Belediye Başkanımız Karalar'a çok teşekkür ederiz. Çok memnunum, Allah razı olsun. En azından çocuklar kanallara gitmiyor, anneler ağlamıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.