Sulama projelerine büyük destek

Sulama projelerine büyük destek
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iftarın Hadim ve Taşkentlilerle açtı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iftarın Hadim ve Taşkentlilerle açtı. 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe iftarlarını Hadim ve Taşkent’te sürdürdü. İftar davetine katılan Hadim ve Taşkentlilere teşekkür eden Başkan Akyürek, bölgeye yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Konya’da Ramazan ayının huzurla idrak edildiğini dile getiren Başkan Akyürek, Konya’nın kiraz üretim merkezi olan Hadim ve Taşkent bölgesinin Bozkır ile birlikte Konya merkezin ve Çumra bölgesinin sulama-içme suyu ihtiyacını karşıladığını hatırlattı. Başkan Akyürek, “Hadimi Barajı, Bağbaşı Barajı ve Bağbaşı Mavi Tünel Derivasyonu, Bozkır Barajı, yine oradaki sulama projeleri, bu bölgenin Konya’mızın geneline adeta armağanıdır. Bu yönüyle de bölge halkımıza, hemşerilerimize Konya’mız adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Akyürek, Göksu Havzası’nın suyuyla yamaçtaki arazilerin sulanmasıyla ilgili 150 milyon liralık yatırım ihalesinin DSİ tarafından yapılacağını, bölge için çok önemli olan bu projenin uygulanması için milletvekilleri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gayret gösterdiğini söyledi. Konuşmasında TBMM Başkanı Seçilen İsmet Yılmaz’ı da tebrik eden Başkan Akyürek, “Türkiye’yi 13 yılda çağ atlatan kadroları adeta devre dışı tutmak isteyenler vardı. Fakat bu, milletimizin büyük çoğunluğunu devre dışı tutmak olur. Hamdolsun süreç yine kendi seyrinde olumlu bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.
Medeniyet Okulu Projesi kapsamında ilköğretim 4. sınıfı takdirname ile bitiren öğrencileri bisiklet ile ödüllendirdiklerini ettiklerini dile getiren Başkan Akyürek, bu kapsamda Hadim ve Taşkent’te takdirname alan öğrencilere bisiklet hediye ederek, tebrik etti. Çocuklarla tek tek ilgilenerek hangi mesleği seçeceklerini soran Başkan Akyürek, gelecekte iyi birer meslek edinmenin yanı sıra iyi insan olmaları tavsiyesinde de bulundu.
İftar programlarına Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.