Sümer Tilmaç Tedavi İçin Hastaneye Yatırıldı

Sümer Tilmaç Tedavi İçin Hastaneye Yatırıldı
ürk halkının sevdiği Yeşilçam'ın sevilen usta oyuncularından Sümer Tilmaç kontrol için gittiği hastanede tekrar hastalığının baş göstermesi üzerine hastaneye yatırıldı.

Türk halkının sevdiği Yeşilçam'ın sevilen usta oyuncularından Sümer Tilmaç kontrol için gittiği hastanede tekrar hastalığının baş göstermesi üzerine hastaneye yatırıldı. Geçtiğimiz yıl akciğerindeki enfeksiyon nedeniyle Antalya'daki hastanede bir süre tedavi gören Sümer Tilmaç'ın rahatsızlığı nüksetti. Tilmaç önceki gün kontrol olmak için gittiği Florance Nightingale Hastanesi'ne yatırılarak, tedaviye alındı. Yapılan kontrol ve tetkiklerinde ciğerlerinin su topladığı tespit edilen usta oyuncunun, tedavisine başlandığı öğrenildi. Sümer Tilmaç Hakkında 1964 yılında Arena Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. 1968'de İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu. Tilmaç, Münir Özkul ve Gazanfer Özcan gibi sanatçıların öğrencisi olarak yetişti. 210'dan fazla filmde rol alan Tilmaç, yaklaşık olarak 60 tiyatro oyununda oynamıştır. Bugün halen Yeşilçam oyuncuları denen oyuncular grubundan gelip günümüz tiyatro ve sinema sektöründe tutunmuş sayılı oyunculardan biridir.   Tiyatro çalışmalarının yanı sıra, Meraklı Köfteci, Vatandaş Rıza, Ah Güzel İstanbul, Gırgıriye, Kılıbık, Damga, Acı Dünyalar, Reis Bey, Kahpe Bizans ve Hemşo gibi birçok sinema filminde ve Süper Baba ve Karaoğlan televizyon dizilerinde rol alan oyuncu, 2002 yılında Son filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Sadri Alışık ödülü kazandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.