SÜ'nün "Yardımsever Market Robotu"na iki ödül

SÜ'nün "Yardımsever Market Robotu"na iki ödül
KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri, "Yardımsever Market Robotu" adlı...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri, "Yardımsever Market Robotu" adlı projeleriyle katıldıkları "3. Ulusal SAF-RUN Robot Yarışması" ve "Yıldız Savaşları 16 Yarışması"nda iki ödül kazandı.

Muhammed Mustafa Kelek ve Muhammet Fatih Aslan ile Yrd. Doç. Dr. Akif Durdu'nun danışmanlığında yürütülen proje, "Serbest Kategori"de ikincilik ödülünü ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen "Yıldız Savaşları 16 Yarışması" Serbest Kategori'de ise üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

Muhammed Mustafa Kelek, yaptığı açıklamada, bu projenin alışveriş merkezlerinde görüntü işleme yöntemi kullanılarak başta yaşlı ve engelli insanlar olmak üzere alışveriş yapan kişilere yardımcı olması için tasarlandığını söyledi.

Muhammet Fatih Aslan ise robotun araştırma ve geliştirmeye açık olduğunu belirterek, "Şu anda kablosuz şarj üzerinde çalışıyoruz. Bunun sebebinin de beklemekte olan alışveriş sepetlerinin hareketi için gerekli olan enerjinin otomatik olarak sağlanmasıdır. Bu sayede sepeti kullanmak isteyen kişiler, robotu sepetin beklemekte olduğu kablosuz şarj ünitesi alanından alıp aktive ederek doğrudan kullanabileceklerdir. Ayrıca projenin ilerleyen versiyonlarında bluetooth modülü yerine Wi-fi modülü kullanılarak Wireless Sensor Network gibi teknolojik bir konuya geçiş yapılacaktır." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.