Süper Kupa nerede oynanacak?

Süper Kupa nerede oynanacak?
Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor arasında oynanacak olan Süper Kupa maçının 6 Ağustos Pazar günü Samsun'da oynanması ağırlık kazanmış durumda

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor arasında oynanacak olan Süper Kupa maçının 6 Ağustos Pazar günü Samsun'da oynanması ağırlık kazanmış durumda.

Beşiktaş'ın Bakü (Azerbaycan) oynama fikri spor kamuoyundan destek görmezken, Samsun'da yapımı tamamlanma aşamasına olan yeni stadyumun açılışının Süper Kupa maçıyla yapılması yönündeki beklenti git gide güçlenmeye başladı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da bu yöndeki açıklaması bu ihtimalin iyice kuvvetlendiği şeklinde yorumlanıyor.

Bakan Kılıç, “Süper Kupa Finali'nin Samsun'da oynanmasında fiziki bir engel yok” açıklamasını yaptı. 

Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanacak Süper Kupa Finali'nin Samsun'da yapılabileceği konusu hakkında konuşan Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Süper Kupa maçlarının nerede oynanacağına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu. Ancak Samsun’dan bu yönde bir talebin olması durumunda bunu TFF’ye iletiriz. Biliyorsunuz bu Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım ile Süper Lig’de şampiyon takım arasında oynanan bir maç. Bunun tabii ki Samsun’dan talep gelmesi durumunda federasyona iletir ve takibini yaparız. Zannedersem fiziki olarak bunun önünde bir engel yok. Ama federasyonu böyle bir karar verirse Samsun’da en iyi şekilde ev sahipliğini yapacaktır” diye konuştu.

SAMSUN TARAFTARI İSTEMİYOR

Süper Kupa'nın Samsun'da oynanmasına yönelik tepki ise muhtemel ev sahiplerinden geliyor. Yeni stadın açılışının Saımsunspor tarafından yapılmasının daha uygun olacağını ifade eden Samsunsporlu taraftarlar, "Yeni stadyumumuzda oynanacak ilk resmi maçın Konyaspor - Beşiktaş maçı olacağı haberlerini üzülerek takip etmekteyiz. 52 yıldır bu takımın cefasını çeken, içerde dışarda takımını yalnız bırakmayan bu yüz binlerce taraftarın tek isteği bu başlayacak yeni serüvene yeni hüzünlerin yeni sevinçlerin yaşanacağı yine mazisi büyük bu yeni stadyuma kendi takımlarının maçıyla başlamaktır" açıklamalarıyla, duydukları rahatsızlığı ifade ediyorlar.

maxresdefault-003.jpg
 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum