Süper Lig'de 58. sezon heyecanı sona erdi

Süper Lig'de 58. sezon heyecanı sona erdi
Beşiktaş'ın şampiyonluğa ulaştığı 2015-2016 sezonunda Fenerbahçe, Torku Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor, Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı.

Bu sezon 58. kez düzenlenen 2015-2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nda Beşiktaş şampiyonluğa ulaşırken, Fenerbahçe, Torku Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı.

Ligin 34 haftalık maratonda 79 puana ulaşan Beşiktaş, sezonu takipçisi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde şampiyon tamamladı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde şampiyonluğa ulaşan siyah-beyazlı ekip, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan gruplarda mücadele edecek.

Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil hakkı elde eden Fenerbahçe ise 2 eleme turunu geçtiği takdirde gruplarda yer alacak.

Ligi 3. sırada bitiren Torku Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi gruplarında direkt mücadele etme hakkı kazandı. Avrupa Ligi vizesi alan diğer takımların gruplara kalabilmesi için, lig 4'üncüsü Medipol Başakşehir'in 2, lig 5'incisi Osmanlıspor'un da ise 3 rakibini saf dışı bırakması gerekiyor.

2015-2016 sezonunda ilk 2 sırayı alan ekipler UEFA Şampiyonlar Ligi'ne, üçüncü ve dördüncü bitirenler ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını kazandı. UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek üçüncü takım, Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşacak ekip olacakken, kupa finalinde yer alacak Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanması ve Galatasaray'ın UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası bulunduğu için ligi 5. sırada bitiren Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi'nde temsil hakkını elde etti.

-Lige veda edenler -
Süper Lig'e tutunma mücadelesini ilk kaybeden ekibin Mersin İdmanyurdu olduğu sezonda veda eden diğer 2 takım da son hafta belli oldu.

Medicana Sivasspor ve Eskişehirspor da gelecek sezon 1. Lig'de yer alacak.

-En golcü isim Gomez -
Beşiktaş'ın şampiyonluğuna büyük katkı veren Alman golcü Mario Gomez, gol krallığını da kazandı.

Sezonu 26 golle kapatan golcü oyuncu, 20 gollü Antalyasporlu Samuel Eto'o ve 19 gole ulaşan Akhisar Belediyesporlu Hugo Rodallega'nın önünde gol kralı tacını taktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.