Şura gündeminde olmayan bir konuda karar alınamaz

Şura gündeminde olmayan bir konuda karar alınamaz
Milli Eğitim Bakanı Avcı, "karma eğitim" tartışmalarıyla ilgili "şura gündeminde olmayan bir konuda karar alınmasının mümkün olmadığını" belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Şuramıza katılan değerli üyelerin, kişisel olarak veya kendi kurumları adına, sendikaları, dernekleri, vakıfları adına veya kişisel kendi adlarına değişik konularda açıklama yapmaları gayet anlaşılabilir. Ama tüm bunlar şuramızı ve şurada alınacak kararları bağlayan açıklamalar değildir" dedi.

Bakan Nabi Avcı'ya bazı basın mensupları, Milli Eğitim Şura Genel Kurulu Toplantısı'nın öğleden sonraki oturumuna gelişinde, karma eğitime ilişkin ne tür kararlar alınacağını sordu. Bunun üzerine Avcı, şura gündeminde olmayan bir konuda karar alınmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Daha sonra Bakan Avcı, Divan Başkanlığının oluşturulması için Milli Eğitim Şura Genel Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Burada konuşan Bakan Avcı, medya mensuplarına yönelik uyarıda bulunmak istediğini belirterek, şura toplantısına gelişinde bazı medya mensuplarının röportaj yapmak istediğini ve gündemiyle hiç ilgisi olmayan konularda, ne gibi kararlar alacaklarını sorduklarını aktardı.

Şura yönetmeliğinin 15. maddesinde hangi konuların, nasıl görüşüleceğini ve nasıl karar alınacağını net bir şekilde tanımladığını anlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla gündemde olmayan bir konuda, hele böyle peşin, başkanın önceden bildiği kararlar almak zaten mümkün değil. O bakımdan şüphesiz şuramıza katılan değerli üyelerin kişisel olarak veya kendi kurumları adına, sendikaları, dernekleri, vakıfları adına veya kişisel kendi adlarına, değişik konularda açıklama yapmaları gayet anlaşılabilir. Ama tüm bunlar şuramızı ve şurada alınacak kararları bağlayan açıklamalar değildir. Şuramızın konuları belli. 4 ana konuda konuşacağız ve bunu da şura yönetmeliğimizin ilgili maddeleri uyarınca tavsiye kararlarına dönüştüreceğiz. Bu bakımdan medyanın, üyelerimizin kendi adına yaptıkları açıklamalar üzerinden şura kararları alınmış gibi yayın yapmalarını yanlış olacağını vurgulamak için bu ön açıklamayı yapıyorum."

Bakan Avcı, şuraya katılan eski bakanlara, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerine, ÖSYM ve YÖK, STK'lardan gelen katılımcılara ve tüm şura üyelerine teşekkür etti.

-"Öğrencilerin görüş ve önerileri ayrı önem taşıyor"

Şura Genel Kurulu Divan Başkanvekili Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de bu yılki Milli Eğitim Şurası'nda daha öncekilerden farklı olarak şuraya katılan tüm üyelerin oy kullanma hakkına sahip olduğunu bildirdi.

Özellikle öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin katılım oranlarının bu yılki şurada arttığını dile getiren Erdem, sivil toplum kuruluşlarından, eğitim alanında faaliyet gösteren sendikalardan üye sayısıyla dengeli bir katılım sağlandığını bildirdi.

Oluşturulacak gruplarda, gündem konularıyla ilgili konuların müzakere edileceğini dile getiren Erdem, "Grup çalışmaları, müzakere edilecek görüşlerin farklılık ve çeşitlilikleriyle daha bir anlam kazanacak. Ortak akıl ile eğitim sisteminin geliştirilmesi için görüş ve önerilerin saygı ve hoşgörü anlayışı içinde ifade ve müzakere edileceğine inanıyoruz. Özellikle öğrencilerin görüş ve önerileri ayrı bir önem taşıyor. Çünkü bu şurayı öğrencilerimiz için, onlara daha iyi bir geleceğin kapılarını nasıl arayabileceğimizin yollarını aramak için gerçekleştiriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.