Sur'da 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Sur'da 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
İçişleri Bakanlığınca KHK ile Diyarbakır'ın Sur Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Özkan, Ulu Cami önünde vatandaşlara aşure dağıttı

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Diyarbakır'ın Sur Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Bilal Özkan, cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Sur Belediyesi ve Kaymakamlık tarafından muharrem ayı dolayısıyla Ulu Cami önünde düzenlenen etkinlikte, hazırlanan aşure Özkan ve Kaymakam Memduh Tura tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Aşure ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken kurulan stant önünde uzun kuyruk oluştu.

Özkan, yaptığı açıklamada, muharrem ayının mübarek bir ay olduğunu vurgulayarak, Kerbela şehitlerini rahmetle andıklarını söyledi.

Muharrem ayı geleneğini yerine getirdiklerini belirten Özkan, "Birliğimizin ve beraberliğimizin artmasına vesile olması için böyle bir etkinlikte bulunduk." dedi.

Kaymakam Tura da muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

Vatandaşlar belediyeye yapılan görevlendirmeden memnun
Vatandaşlardan Sabri Bekir, belediyeye görevlendirilen Vali Yardımcısı Özkan'ın halkın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini söyledi.

Özkan'ın halka karşı anlayışlı olduğunu dile getiren Bekir, "Halkın kendi yöneticisini sevmesi ve ona değer vermesi kadar güzel bir şey olamaz. Halk yöneticisinin peşinden gittiği zaman ondan bir şey bekliyor demektir." diye konuştu.

Bekir, Sur ilçesinde yaşayan vatandaşların görevlendirme yapılmadan önce belediye hizmetlerinden yoksun kaldığını belirterek, bu nedenle vatandaşların mağduriyet yaşadığını aktardı.

"Vatandaşların evleri yıkıldı, eşyaları gitti. Belediyenin, Sur'da yaşanan olaylar sonrasında kendi memleketlerinde göçebe durumuna düşen halka yardım etmesini beklerdik, yapmadılar." ifadelerini kullanan Bekir, şöyle devam etti:

"Parti yöneticileri Sur ilçesinde dolaştığında halka, 'Evlerinizden çıkmayın, nereye gidiyorsunuz?' şeklinde anonslar yapıyorlardı. Evlerinden çıkmayan o insanlar kurşun ve bombaların altında oturup, o çileyi çekerken sen niye gidip lüks yerde oturuyorsun? Vatandaşa, 'Sen orada kal, senin kanının ve yoksulluğunun üzerinden siyaset yapalım' diye söylediler. Bu anlaşılmaz bir siyasettir."

Belediyeye yapılan görevlendirmeden umutlu olduklarına işaret eden Bekir, maddi ve manevi açıdan halkın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini aktardı.

"DBP'li belediyeler hiçbir hizmet yapmadı"
Bekir, belediyenin görevinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu anlatarak, belediyelerin halka ayrım yapmadan hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

DBP'li belediyelerin Diyarbakır'a katkı sağlayacak hiçbir hizmet yapmadığını savunan Bekir, şunları dile getirdi:

"Bu belediyeler, Diyarbakır'a iş ve sosyal anlamda bir şey yapmadılar. Yollarımızın, evlerimizin ne durumda olduğu ortada. Bu yaşanan olaylar nedeniyle Diyarbakır'ın 30 sene geriye gittiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Diyarbakır olaylardan önce gerçekten güzel bir duruma gelmişti. Yabancı yatırımcılar burada fabrika kuracak parsel bulamıyordu. Olaylar nedeniyle hepsi geri gitti."

Hamit Kaya, belediyeye yapılan görevlendirmenin umutlarını artırdığını kaydetti.

Belediyeden sadece hizmet beklediklerini aktaran Kaya, temizlik ve kaldırımların işgal edilmesi konusunda daha önce belediyenin görevini yerine getirmediğini, bu sorunların artık aşıldığını dile getirdi.

Kaya, belediyeye görevlendirilen Özkan'ın sürekli halkın içinde olduğunu ifade ederek, bundan duydukları memnuniyeti belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.