Sur'da sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin dava

Sur'da sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin dava
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Sur Belediye Başkanı Narin'in de aralarında bulunduğu 4 tutuklu sanık tahliye edildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Sur Belediye Başkanı Seyid Narin'in de aralarında bulunduğu 4 tutuklu sanık tahliye edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada, tutuklu sanıklar Narin, Sur Belediye Meclisi üyesi Fatma Şık Barut, Güneş Ölmez, Ali Rıza Çiçekli hazır bulundu.

Duruşmada üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen şüpheliler, tahliyelerini talep etti. Tahliyeye ilişkin savunmaların ardından kararını vermek için mahkeme, duruşmaya ara verdi.

Kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Narin, Barut, Ölmez ve Çiçekli hakkında, "delillerin toplanmış olması", "suç vasfının değişme ihtimali" ve "tutuklamanın tedbir olmasını" gerekçe göstererek tahliye kararı verdi.

İddianamede, Sur Belediye Başkanı Seyid Narin, Belediye Meclis üyesi Fatma Şık Barut, Güneş Ölmez, Ali Rıza Çiçekli ile haklarında yakalama kararı bulunan Hasan Irmak ve Mehmet Onaç hakkında "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.