"Sur'da terörden zarar gören eserlerin projeleri hazır"

"Sur'da terörden zarar gören eserlerin projeleri hazır"
Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Evsen: - "Son terör olaylarında etkilenen eserlerin hepsinin projeleri hazır. Güvenlikle ilgili bir sıkıntı olmazsa en kısa zamanda restorasyon çalışmalarına başlayacağız"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Sur ilçesinde terör saldırılarından zarar gören eserlerin restorasyonu için projelerin hazır olduğunu belirterek, en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Vakıflar Haftası dolayısıyla İskender Paşa Konağı’nda basın toplantısı düzenleyen Evsen, Diyarbakır'ın vakıf ve kültür varlıkları açısından dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları dolayısıyla çok sayıda tarihi eserin zarar gördüğüne işaret eden Evsen, şöyle konuştu:

"Son terör olaylarında etkilenen eserlerin hepsinin projeleri hazır. Güvenlikle ilgili bir sıkıntı olmazsa en kısa zamanda restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 10 eserin restorasyon çalışmalarını en kısa zamanda başlatıyoruz. İlk olarak Fatihpaşa, Şeyh Mutahhar, Hasırlı Mescidi, Arapşeyh ve Kadı camilerinden başlayacağız. Ayrıca ilçede bin 7 kiracımız var. Bu yıl bölgede terörden etkilenenlerin iş yerlerinin kira ücretinde herhangi bir artış gerçekleştirmedik. Kasım ve nisan ayları içerisinde Sur esnafından kira da almadık."

Diyarbakır’ın açık hava müzesi niteliğinde bir yer olduğunu vurgulayan Evsen, "Saldırıların Sur ilçesinde yapılmasının sebebi var. Bizim kültürümüz, geçmişimiz ve dünya görüşümüzün olduğu bir yerde saldırılar yapıldı." dedi.

Evsen, Ulu Cami'de devam eden restorasyon çalışmalarının bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.