Sur'daki terör mağduru aileler, sağlam kalan eşyalarını çıkarıyor

Sur'daki terör mağduru aileler, sağlam kalan eşyalarını çıkarıyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kaymakamlığa yapılan başvuru sonucu günde 40 aile, güvenlik güçlerinin kontrolünde evlerinin bulunduğu sokaklara alınmaya devam ediyor- Terör mağduru aileler, aylar sonra döndükleri evlerinden yanlarına alabildikleri eşyalarla

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, aylar sonra döndükleri evlerinden sağlam eşyalarını yanlarına alarak bölgeden ayrılmaya devam ediyor.

Sur Kaymakamlığına yapılan başvuru sonucunda oluşan listede yer alan aileler, güvenlik güçlerinin kontrolünde gruplar halinde evlerine götürülüyor. Teröristlerin sokaklara döşediği el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucu evleri hasar gören aileler, yanlarına alabildikleri eşyalarla bölgeden ayrılırken, bazı aileler de kamyonetlerle eşyalarını taşıyor.

Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Sur Kaymakamlığınca kurulan Koordinasyon Merkezine şu ana kadar 4 bine yakın vatandaş müracaat etti. Müracaatlar sonucu günde 40 ailenin evini görmesi ve eşyalarını alması için izin verildiği bölgeye, önümüzdeki günlerde günde 80 ailenin alınması hedefleniyor.

Sur Kaymakamlığınca oluşturulan hasar tespit komisyonundaki 80 kişilik ekip, mağduriyetlerin oluşmaması için ailelerle girdiği evlerde zarar tespit çalışması yapıyor.

Terör mağduru H.B, 12 yıldır Sur'da oturduğunu belirterek, teröristlerin evini yakıp yıktığını, sağlam olan eşyaları aldıklarını anlattı.

Uzun zaman ayrı kaldığı evine geri dönmek istediğini ifade eden H.B, şöyle konuştu:

"Uzun zamanın ardından ilk defa gelip evimi gördüm, şoka uğradım. İnsan olan böyle yapmaz. Evde çok fazla hasar var. Kayıp eşyalarım bulunuyor. Yatak ve halılarımı banyoya götürüp yakmışlar. Evime gelmek istiyorum, artık başka birşey istemiyorum."

Terör saldırılarının ardından evini terk ettiğini dile getiren S.V. de evden ayrılırken buzdolabındaki eşyalarını dahi çıkarmadığını, teröristlerin evini harabeye çevirdiğini bildirdi.

A.A da yaklaşık 4 ay önce evinden ayrıldığını belirterek, "Ben kendi evimde oturmak istiyorum. Borçla evi almıştım. Eşim yok. 3 çocuğumla kalıyorum. Oğlum nişanlı, düğününü yapacaktım ama eşyalarını dahi götürmüşler. Üzerimdeki elbiseyle çıktım. Kaymakamlığa başvurdum. Heyetle birlikte buraya geldim ve evimi şu halde gördüm. Ekipler zarar tespiti yapıyorlar." diye konuştu.

Sur ilçesini dünyanın en kıymetli şehriyle dahi değişmeyeceğini ifade eden Ş.U. da teröristlerin kendilerini evlerinden kovduğunu belirtti.

Tahrip olan ev ve eşyalarının kayıt altına alındığını kaydeden Ş.U, "Eşyalarımızı evimizde bıraktık. Tahrip olan eşyalarımız var. Memurlar gelip kayıt altına aldı. Allah razı olsun onlardan." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.