Sur'daki terör operasyonu

Sur'daki terör operasyonu
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı silah arkadaşları tarafından katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine azim ve kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Törene katılan şehidin babası Ali, annesi Aysel, eşi Beyza ile Ankara Akıncı Hava Üssünde görevli kardeşi Astsubay Hüseyin Çil güçlükle ayakta durabildi. Üniforması ile törene katılan şehidin kardeşi, ağabeyini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

Daha sonra şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Diyarbakır Asker Hastanesi Başhekimi Hava Tabip Albay Servet Emeksiz de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.