Sur'daki terör operasyonu

Sur'daki terör operasyonu
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında şehit olan Astsubay Çalışkan'ın cenazesi, memleketi Ankara'nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi

ANKARA (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerce şehit edilen Astsubay Can Çalışkan'ın cenazesi, memleketi Ankara’nın Polatlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Çalışkan'ın naaşı, Yenimahalle Mevlana konutlarındaki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, törenin düzenleneceği Polatlı Merkez Çarşı Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen tören sırasında, şehit Çalışkan'ın babası Mustafa, annesi Ayşe, kız kardeşleri Reyhan ve Ceren ile Ankara'da görev yapan polis memuru kardeşi Cem Çalışkan'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Şehidin naaşı, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine Kargalı Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, milletvekilleri, askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

- Sur'da yaralanmış tedavi olup 15 gün önce görevine dönmüş

Şehit Çalışkan’ın yaklaşık 1 ay önce Sur'da çıkan çatışmada bacağından yaralandığı, tedavisinin ardından 15 gün önce göreve döndüğü, babasının oturduğu evi de kendisinin satın aldığı öğrenildi.

Şehidin sosyal medyadaki hesabında, "Barışta oğullar babalarını gömer; savaşta babalar oğullarını. Her gün, takvimin üstüne farklı bir anlam yüklüyor" şeklindeki paylaşımı dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.