Süre daralıyor

Süre daralıyor
1 Temmuz’dan itibaren az tehlikeli ve 50’den az çalışanı olan kamu, özel tüm işyerlerine iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu geliyor.

Odalara da getirilen bu zorunluluk için SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, “Yine olan küçük işletmelere olacak, büyük iş yerleri bir şekilde zaten idare ediyor” dedi.

KÜÇÜK ESNAF ZORLANACAK

Manavından fırınına, pastanecisinden, taksicisine, mobilyacısından, odalara kadar bir kişi bile çalıştırsa binlerce işyeri için yeni dönem başlıyor. 1 Temmuz’dan itibaren bir kişi bile çalıştıran işyerlerine, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu geliyor. Odalara da getirilen bu zorunluluk için SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, “Küçük işletmelerde bir kişinin maliyetini karşılamak oldukça zorlaşacak. Zar zor ayakta duran bu işletmelerin sırtına yeni bir yük daha bindi. Bu uygulama ile küçük esnaf çok zor durumda kalacak. Büyük işletmeler zaten işin içinden bir şekilde sıyrılır” ifadelerini kullandı.

TEŞVİK EDİLMELİ

İş güvenliği uzmanı ve hekimi çalıştırılmadığı sürece, ceza geleceğini de vurgulayan Özselek, “Bu alanda öncelikle eğitim, bilgilendirme, teşvik etme, özendirme ile ilgili tedbirlerin alınması, denetim ve cezalandırmanın sonra gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sadece çalışan ve işverenlerde değil, toplumun tümünde güvenlik kültürü geliştirilmesi gerektiğinim düşünüyoruz” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum