Suriye iç savaşının 6. yılı

Suriye iç savaşının 6. yılı
Hatay'daki Türkmenler, Suriye'deki iç savaşta 6. yıla girilmesi nedeniyle program düzenledi- Özgürlük Esintileri Okulu öğretmeni Nesrin isimli Türkmen: - "Eşimi hapse koymuşlar. Nedenini, nerede olduğunu hiç öğrenemedim. Yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum. S

HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Suriyeli Türkmenler, Suriye'deki iç savaşta 6. yıla girilmesi dolayısıyla etkinlik düzenledi.

İlçedeki evlerde kalan Suriyeliler için Suriye Türkleri Derneği tarafından kurulan Özgürlük Esintileri Okulu'ndaki program, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Suriyeli öğrenci ve öğretmenlerin de sahne aldığı etkinlikte, Esed rejiminin halkına zulmünü anlatan skeçler oynandı.

Aliye ve Ayşe ismindeki iki kız öğrencinin, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması izleyicilerden büyük alkış aldı.

Program, ülkede yaşanan gerçek hayat hikayelerinin de anlatılması ve çocukların Türkçe ve Arapça şarkılar söylemesiyle son buldu.

Etkinliğin ardından Özgürlük Esintileri Okulu öğretmenlerinden Nesrin isimli Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş öncesi Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşadığını belirterek, "Eşim rejim askerleri tarafından götürüldü. Eşimi hapse koymuşlar. Nedenini, nerede olduğunu hiç öğrenemedim. Yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum. Suriye'de çok kişi benim gibi dul, yetim, öksüz kaldı. Rejimin yaptığı bu zulmü kimse unutmamalı. Bu programı bu nedenle yapıyoruz" diye konuştu.

Türkmen kadın, Esed rejiminin her şeye rağmen bir gün gideceğini ve tekrar ülkelerine döneceklerini kaydetti.

Program koordinatörlerinden Türkçe öğretmeni Ahmet Abdullah da Suriye'deki iç savaşın yıl dönümü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Türkçe ve Arapça düzenlenen program için 1 haftadır öğrenciler ve öğretmenlerle çalıştıklarını anlatan Abdullah, "(Suriye Devlet Başkanı Beşşar) Esed, halkına çok zulüm yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bunu, özellikle de yeni nesiller başta olmak üzere herkesin bilmesi, unutmaması gerek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.