Suriye rejimi, Darayya'a giden yardım konvoyunu geri gönderdi

Suriye rejimi, Darayya'a giden yardım konvoyunu geri gönderdi
Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında rejimin kuşatması altındaki Darayya bölgesine 2012 yılından bu yana ilk defa gönderilen insani yardım konvoyu Suriye rejimi tarafından geri döndürüldü

Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında rejimin kuşatması altındaki Darayya bölgesine 2012 yılından bu yana ilk defa gönderilen insani yardım konvoyu Suriye rejimi tarafından geri döndürüldü.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Suriye Kızılayı ve BM'ye ait insani yardım malzemesi yüklü beş kamyon bugün Daraya'ya gitmek için yola çıkmıştı.

ICRC'den yapılan açıklamaya göre Suriye rejimi, Darayya dışına ulaşan yardım konvoyunun girişine izin vermedi ve konvoy geri gönderildi.

ICRC Suriye Temsilcisi Marianne Gasser, "Maalesef girişimimiz engellendi ve geri dönmek zorunda kaldık. Getirdiğimiz en temel yardım malzemelerinin girişinin engellenmesi trajik." ifadesini kullandı.

Örgüt, Daraya'ya ulaştırılmak istenen yardım malzemeleri arasında bebek maması, tıbbi malzeme ve okul gereçleri bulunduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.