Suriye'de 500 yaralı ve hastanın tahliyesi planlanıyor

Suriye'de 500 yaralı ve hastanın tahliyesi planlanıyor
Suriye'de kuşatma altındaki 4 kasabadan yaklaşık 500 yaralı ve hastanın tahliye edilmesinin planlandığı bildirildi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye'de kuşatma altındaki 4 kasabadan aralarında hasta, yaralı ve onların yakınlarının olduğu yaklaşık 500 kişinin tahliyesinin planlandığını söyledi.

Dujarric, basına yaptığı açıklamada, acil tıbbi yardıma ihtiyacı olanların tahliye işleminin yapılacağı kasabaların Madaya, Zebadani, Fua ve Kafraya olduğunu belirtti.

Tahliye edileceklerin en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılacağını ifade eden Dujarric, "Tahliye izni alabilmek için müzakere ettik. Bunun için pazarlık yapıyor olmamız üzücü. Yaralı ve hastaların tahliyesi pazarlık konusu olmamalı." diye konuştu.

Dujarric, Suriye'deki tüm taraflara, yaralı ve hastaların tedavisine bir şekilde izin vermeleri, tıbbi malzeme ile sağlık görevlilerin erişiminin sağlanması çağrısı yaptıklarını vurguladı.

Dujarric, özellikle Suriye rejimine de yardım konvoylarındaki ameliyat malzemelerinin girişine izin vermeleri çağrısı yaptı.

Tahliyelerin ne zaman tamamlanacağına ilişkin ise bilgi verilmedi. BM yetkilileri, rejimin, konvoylardaki birçok tıbbi malzemeye ve özellikle ameliyat gereçlerine el koyduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.