Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşması

Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşması
ABD Dışişleri Bakanı Kerry:- "Önümüzdeki günlerde ana taraflardan çatışmaların durdurulması şartlarına uymalarına dair taahhütlerini sağlamak ve izleme ile uygulamalar için usulleri geliştirmek üzere çalışacağız"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesi ile Rusya arasında Suriye'de çatışmaların durdurulmasına yönelik anlaşmaya herkesin uyması çağrısı yaptı ve "Önümüzdeki günlerde ana taraflardan çatışmaların durdurulması şartlarına uymalarına dair taahhütlerini sağlamak ve izleme ile uygulamalar için usulleri geliştirmek üzere çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Kerry, Suriye'de çatışmaların 27 Şubat'ta durdurulmasına yönelik ABD ile Rusya uzlaşısı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Kerry, uygulanması ve sadık kalınması halinde kararın şiddeti azaltmaya, aynı zamanda kuşatma altındaki bölgelere acil insani yardım ulaştırılmasına yardımcı olacağını bildirdi.

Kararın Suriye’deki krize siyasal çözüm arayışlarına destek olacağını da ifade eden Kerry, “Hepimiz önümüzdeki önemli zorlukların farkındayız. Önümüzdeki günlerde ana taraflardan çatışmaların durdurulması şartlarına uymalarına dair taahhütlerini sağlamak ve izleme ile uygulamalar için usulleri geliştirmek üzere çalışacağız" ifadesini kullandı.

Sözlerin yerine getirilmesinin uygulamalara bağlı olduğunu vurgulayan Kerry, tüm tarafların anlaşmadaki kararlara uyması gerektiği yönünde çağrı yaparak, şunları kaydetti:

"Bütün taraflar bu anlaşma altında taahhütlerini yerine getirmeli, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 numaralı kararının uygulanmasını sağlamalı ve hava saldırıları dahil olmak üzere kendi aralarındaki çatışmayı durdurmalıdır. Bütün taraflar, bu çatışmayı siyasi olarak sonlandırmak için belli süre taahhütlerine uymalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.