Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşması

Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşması
Kanada, Suriye'de sağlanan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ve desteklediğini açıkladı

OTTAWA (AA) - Kanada, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını memnuniyetle karşıladı.

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Marie-Claude Bibeau, Suriye'de sağlanan çatışmaların sonlandırılması anlaşmasıyla ilgili yaptıkları ortak açıklamada, anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını ve desteklediklerini belirttiler.

Açıklamada, "Bu ateşkes zayıf da olsa, Suriye'de dökülen kanı durdurma yolunda gerekli ve kalıcı siyasi çözüm sağlanması için önemli bir adımdır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ateşkesin ilk saatlerinde bazı ihlallerin yapıldığı hakkında raporlar vardı. Yine de bu anlaşma, Suriye rejimi ve onun destekçilerinin barış istediklerini göstermeleri için fırsattır. Kanada olarak tüm tarafları, Suriye halkının acılarını dindirmek için bu anlaşmaya uyma çağrısında bulunuyoruz. Suriye’deki insani ihtiyaçlar çok yüksek seviyededir. Suriye Kızılayı, BM’ye bağlı kurumlar ve yerel insani yardım kurumları çaresizlik içinde bulunan insanlara ihtiyaç duyulan yardımı özgürce yapabilmelidir. Eğer ateşkes başarılı olursa birçok ölümün önüne geçilecek ve bu ateşkes taraflar için BM'nin himayesi altında Cenevre'de anlamlı diyaloğun devamına önemli bir ortam oluşturacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.