Suriye’de DAEŞ üyesi ve eşi öldürüldü

Suriye’de DAEŞ üyesi ve eşi öldürüldü
Pentagon, DAEŞ’in Batılı ülkelerde saldırı planlayıcılarından olduğu ileri sürülen üst düzey yetkili ile eşinin nisan ayında Suriye’deki hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu

WASHINGTON (AA) – ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), DAEŞ’in dış ülkelerde saldırı planlayıcılarından biri olduğu iddia edilen üst düzey yetkilisi ile eşinin, Amerikan güçlerinin Suriye’de önceki ay düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Bakanlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, DAEŞ’in ABD, İngiltere ve Kanada’da saldırı planlayıcılarından olduğu ileri sürülen Sudan asıllı Ebu Saad el Sudani’nin 22 Nisan’da Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

Ebu İsa el Amriki olarak da bilinen Sudani’nin aynı zamanda örgüte savaşçı kazandırılmasında da önemli bir figür olduğunu dile getiren Cook, Sudani’nin eşi Avustralyalı Şadi Cabir Halil Muhammed’in de saldırıda öldürüldüğünü ifade etti.

Cook, El Sudani ve eşinin öldürülmesinin, örgütün savaşçı toplamasına ve dış ülkelerde saldırılar gerçekleştirmesine yönelik planlarına darbe vuracağını kaydetti.







Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.