Suriye’de DAEŞ’le mücadele

Suriye’de DAEŞ’le mücadele
Hollanda savaş uçaklarının son bir haftada DAEŞ hedeflerine yönelik saldırılarında onlarca örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi

LAHEY (AA) - Hollanda’nın Suriye ve Irak’ta görev yapan F-16 savaş uçaklarının son bir haftada DAEŞ hedeflerine yönelik bombardımanında onlarca örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Hollanda Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak’tan sonra 3 ayı aşkındır Suriye’de de görev yapan savaş uçaklarının son bir hafta içinde DAEŞ hedeflerini 4 kez bombaladığı belirtildi.

Açıklanmayan saldırılarda onlarca örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği, DAEŞ’e ait bir patlayıcı üretim tesisinin ise imha edildiği kaydedildi.

Hollanda hükümetinin aldığı karar gereği daha önce sadece Irak’ta DAEŞ’e karşı hava operasyonlarına katılan savaş uçakları, şubat ayından bu yana Suriye’de de görev almaya başlamıştı.

Ürdün’de konuşlu Hollanda birliğinde 4 F-16 savaş uçağının yanı sıra 200 kadar da asker görev yapıyor.

Hollanda askerlerinin görev süresi ekim, savaş uçaklarının ise temmuzda sona erecek. Hollanda F-16’larının yerini 1 Temmuz’dan itibaren Belçika’ya ait savaş uçakları alacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.