Suriye'de Esed rejimi ve Rusya'nin hastane ve okullara saldırıları

Suriye'de Esed rejimi ve Rusya'nin hastane ve okullara saldırıları
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby:"ABD, Halep civarında bugün, Medecins Sans Frontieres hastanesi, Azez’deki kadın ve çocuk hastanesi dahil olmak suretiyle, masum sivilleri hedef alan hava saldırılarını kınamaktadır"

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Halep civarın yapılan hava saldırılarında hastane ve masum sivillerin hedef alınmasını kınadıklarını söyledi.

Kirby, Halep ve İdlib'de 5 sağlık kuruluşu ile 2 okula düzenlenen füze saldırıları sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 kişinin öldüğü olay üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada Kirby, “ABD, Halep civarında bugün, Medecins Sans Frontieres hastanesi, Azez’deki kadın ve çocuk hastanesi dahil olmak suretiyle, masum sivilleri hedef alan hava saldırılarını kınamaktadır” ifadesini kullandı.

Kirby, “Esed rejimini ve destekçileri, uluslararası gereklilik olan masumların hayatını korumayı yeterince hesaba katmadan, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun (ISSG) Münih’te dahil olmak üzere, masumların yönelik saldırıların son bulması için yapılan ortak çağrılara rağmen uçmaya devam ediyorlar. Bu durum, Rusya’nın Esed rejiminin kendi halkına karşı gösterdiği vahşiliği durdurmasında istekliliğini ve/ya da becerisini göstermektedir” dedi.

Kirby, bütün taraflara çağrı yaparak, sivillere yönelik saldırıların durmasını ve kuşatma altında olan bölgelere insani yardımın bir an önce ulaştırılması gerektiğini söyledi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren da kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı yorumda, koalisyon güçlerinin o bölgede hava saldırısı gerçekleştirmediğini belirterek, "Bugün sadece Rakka ve Haseke civarında saldırı yaptı” iddiasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.