Suriye'de İsrail uçağı bilmecesi!

Suriye'de İsrail uçağı bilmecesi!
Suriye ordusu, İsrail savaş uçağını ve İnsansız Hava Aracı'nı vurduğunu iddia etti. İsrail, yalanladı

Suriye, İsrail'e ait bir savaş uçağını ve insansız hava aracını düşürdüğünü iddia etti 
Suriye ordusu, ülkenin güneyinde bulunan askeri mevzilere saldırı gerçekleştirmesinin ardından İsrail'e ait bir savaş uçağını ve insansız hava aracını düşürdüğünü iddia etti. Suriye devlet haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, savaş uçağının Kuneytire'deki yerel saatle 01.00'da askeri mevzilere saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.
Öte yandan, İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin füzeleri ateşlediği ancak savaş uçağının düşürülmediğini kaydetti. Açıklamada, tüm İsrail jetlerinin üsse geri döndüğü bildirildi.

Öte yandan İsrail ordusunun, Golan Tepeleri'nde Suriye rejimine ait bazı askeri hedefleri vurduğu bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, Golan Tepeleri'nin Suriye tarafından roket atılmasına tepki olarak, Golan Tepeleri'nin orta kesimlerinde Suriye rejim güçlerine ait askeri alanların vurulduğunu belirtti.

Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı ifade edildi.

Golan Tepeleri'nde daha önce de Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle benzer durumlar yaşanmış, İsrail de çeşitli şekillerde karşılık vermişti.

Suriye'nin güneybatısında İsrail'in ise kuzeydoğusunda yer alan tepelik bölge, zengin su kaynakları ile biliniyor. Bölge, 1967'de Suriye, Ürdün ve Mısır'dan oluşan Arap İttifakı ile İsrail arasında yaşanan "Altı Gün Savaşı" sonucunda İsrail tarafından işgal edilmişti. Golan Tepeleri, 1981'de Tel Aviv yönetimi tarafından tek yanlı olarak ilhak edildi.

 

KAYNAK HABERTURK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.