Suriye'de okul ve hastanelerin bombalanması

Suriye'de okul ve hastanelerin bombalanması
Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Delattre:- "Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ve diğer hastanelerin kasıtlı olarak bombalanmasını kınıyoruz"- "Rejim ve müttefiklerinin sağlık kuruluşlarına saldırması kabul edilemez ve bu saldırılar savaş suçu sayılabilir"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre, Suriye'de rejim ve müttefiklerinin sağlık kuruluşlarına saldırısını kınayarak BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Delattre, BM Güvenlik Konseyi'nde gerçekleşecek Yemen ve Suriye konulu kapalı toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Münih'te varılan anlaşma ve 2254 sayılı BMGK kararının uygulanmasının önemine değindi.

"Sahada yaşananlar Münih'te alınan kararların tam zıddı" ifadesini kullanan Delattre, "Rejim ve müttefikleri askeri operasyonları artırıyor. Uzlaşılan metinle sahada yaşananlar arasında hiç bu kadar büyük fark olmamıştı" dedi.

Halep ve Suriye'nin kuzeyinde insani durumun daha da kötüleştiğini ve bu durumdan büyük endişe duyduklarını vurgulayan Delattre, "Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ve diğer hastanelerin kasıtlı olarak bombalanmasını kınıyoruz. Rejim ve müttefiklerinin sağlık kuruluşlarına saldırması kabul edilemez ve bu saldırılar savaş suçu sayılabilir. BM Güvenlik Konseyi'nin, sağlık kuruluşlarının korunması konusundaki sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor" diye konuştu.

BM'den dün yapılan açıklamada Halep ve İdlib'te hastane ve okullara yapılan saldırılarda çocukların da arasında olduğu yaklaşık 50 sivilin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

BM Güvenlik Konseyi, Rusya'nın talebi üzerinde kapalı oturumda Yemen'deki insani durum ile TSK unsurlarının PYD mevzilerini bombalaması konusunu görüşüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.