Suriye'de öldürülen Hizbullah komutanı Bedreddin'in cenazesi

Suriye'de öldürülen Hizbullah komutanı Bedreddin'in cenazesi
- Suriye'de hayatını kaybeden Hizbullah komutanı Bedreddin'in cenazesi toprağa verildi

BEYRUT (AA) - Suriye'nin başkenti Şam havalimanı yakınında meydana gelen bir patlamada ölen Hizbullah komutanı Mustafa Bedreddin'in cenazesi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta defnedildi.

Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde bando eşliğinde başlayan cenaze töreninde Bedreddin'in, Hizbullah bayrağına sarılı tabutu, üniformalı örgüt mensupları ve cenazeye katılanların omuzlarında Havra Mezarlığı'na nakledildi.

Cenaze töreninde kalabalığa seslenen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Bedreddin'in ölümüne yol açan patlamanın başkent Şam yakınındaki Hizbullah merkezlerinden birinin yakınında gerçekleştiğini söyledi. Kasım, yaptıkları soruşturma sonucu patlamanın nedeni ve arkasındaki isimlere ilişkin detayları ilerleyen saatlerde açıklayacaklarını ve "gereğinin yapılacağını" ifade etti.

Cenazenin ilerlediği yol boyunca üniforma giymiş Hizbullah üyeleri ellerinde flamalarla beklerken, yol üzerindeki binaların balkonlarından cenaze alayının üzerine çiçekler atıldı.

Hizbullah bayrakları taşıyan binlerce kişi ABD ve İsrail aleyhinde slogan attı, marşlar söyledi. Cenaze alayı ilerlerken çevreden çok sayıda makineli tüfekle havaya atış edildiği duyuldu.

Hizbullah'ın Suriye'de öldürülen en üst düzey komutanı "izi sürülemeyen hayalet" olarak tanımlanan Mustafa Bedreddin, Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastının aranan zanlılarından olmasının yanı sıra, örgütün Suriye iç savaşındaki kanlı müdahalesinde de kritik önem taşıyordu.

İran'a yakın basın kuruluşları, Hizbullah komutanı Bedreddin'in öldüğü patlamanın İsrail tarafından düzenlendiğini iddia etti.

İmad Mugniye, Cihad Mugniye, Dürzi komutan Samir Kuntar gibi Hizbullah'ın üst düzey isimleri de Suriye'de öldürülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.